Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

”Alltid svårt att uttala sig om hur lång tid förhandlingar tar”

Säsongen är över. Men arbetet med nästkommande har redan börjat.

Andreas Johansson. Foto: Richard Himberg.
Andreas Johansson. Foto: Richard Himberg.

Det blev förlust, 4-1, i säsongens sista match mot Asplöven.

Och i och med nederlaget slutar SSK på en mindre smickrande tolfteplats i årets hockeyallsvenska.

Samtidigt inleds omedelbart arbetet med att förbereda föreningen för nästa års seriespel. På agendan finns bland annat att försöka förlänga med tränaren och nye publikfavoriten Andreas Johansson.

När? är frågan som alla SSK-supportrar ställer sig just nu.

– Det är nog en fråga för honom. Vi har gjort det vi kan för att behålla honom och hade hoppats på att det skulle varit klart för länge sedan, men har man varit ute och sökt tränare, som vi har varit, så vet man att han är ett oerhört attraktivt namn. Vi inväntar således hans svar, säger klubbdirektören Maria Andark till Uppdragsport.se på onsdagen.

I förra veckan meddelade SSK att man har förlängt kontrakten med målvakten Sebastian Idoff och forwardsduon Jacob Dahlström och Lucas Carlsson. Många har hört av sig till Uppdragsport.se med frågor om när fler förlängningar är att vänta. Och mycket hänger på att man lyckas lösa just tränarfrågan.

– Det är alltid svårt att uttala sig om hur lång tid förhandlingar tar, det är inte klart förrän det är klart. Det hänger också mycket på när vi har tränare klart eftersom få spelare vill signa då de inte vet vem som ska träna, samt att tränaren alltid bör vara med och bestämma vilka som ska vara kvar. Så har det alltid varit. Det vill säga, sportchefen tar inte in någon som inte är checkad/ok med tränarna, säger Maria Andark, och berättar att sportchefen Per Nygårds just nu spenderar mycket tid i telefon med diverse agenter. Det är även därför som hon finns tillgänglig för att vara på frågor rörande det sportsliga.

I nuläget har SSK nio spelare under kontrakt, varav fyra har så kallade ”outs”. Tre för spel i SHL, en för spel i utlandet.

Kontrakterade och klara för spel nästa säsong är Jacob Dahlström, Sebastian Idoff, Lucas Carlsson, Jesper Frödén och Adam Hansen. Vidare är även Jonas Engström, Jesper Thörnberg och Fredric Andersson under kontrakt – men samtliga med ”out”-klausuler. Där har såväl Thörnberg som Engström deklarerat att de gärna ser sig i SSK nästa säsong. Även supertalangen David Pastrnak har kontrakt men där kommer hans framtida NHL-klubb att ha ett och annat att säga till om rörande den kommande säsongen. Pastrnak har dessutom en klausul för spel i utlandet.

Men förhoppningen är givetvis att 17-åringen – som vann den interna poängligan den här säsongen – spelar i SSK nästa säsong.

– Det är för tidigt att prata om nästa säsong. Men ja, jag trivs i Södertälje, sa Pastrnak i en intervju med Uppdragsport.se i december. I en videointervju med uppdragsport i februari blev svaret också något otydligt.

– Jag har kontrakt, och då är det normalt att man spelar kvar. Men visst, man vet aldrig vad som händer. Men jag trivs bra i SSK och stannar gärna.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.