Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Filip Algeman om det uteblivna a-lagskontraktet

Uppdragsport.se har kollat läget med tidigare tredjekeepern tillika förre J20-målvakten Filip Algeman. Efter det uteblivna a-lagskontraktet, samt efter ett provspel i USHL, har han nu ställt in siktet på division 1 eller spel utomlands.

Filip Algeman. Foto: Richard Himberg – www.rh-foto.se.
Filip Algeman. Foto: Richard Himberg – www.rh-foto.se.

Kalendern visar 22 juli. I dag, måndag, har SSK:s a-lag samlats efter sommaruppehållet och om lite drygt en vecka är det dags för ispremiär.

Men inte för alla. Inte än, åtminstone.

20-årige målvakten Filip Algeman, i fjol burväktare i J20-laget – med en räddningsprocent på 91,3 –  men även tredjemålvakt i a-laget, fick aldrig något seniorkontrakt av Södertälje.

För honom handlar det just nu om att försöka hitta en ny klubb.

För Uppdragsport.se avslöjar han att det just nu handlar om en klubb i division 1 eller norska ligan.

Hur går klubbjakten?

– Jo, det går bara bra. Min agent och jag jobbar på för att fixa ett bra alternativ. Jag är ju lite sent ute eftersom att jag hade USA som huvudmål. I dagsläget ser det ut att bli division 1 eller norska ligan, säger Algeman.

Ja, Uppdragsport.se kan berätta att Algeman for över till USA i juni för att delta på ett träningsläger hos Sioux City Musketeers i USHL, United States Hockey League, den erkänt bästa juniorligan i USA.

Ett träningsläger som visserligen föll väl ut, rent prestationsmässigt – men ett tränarbyte satte käppar i hjulen för en eventuell flytt över Atlanten.

– Ja, det stämmer, jag var på deras camp. Fick via min agent en invite till deras camp, och deras tränare såg ljust på att få över mig dit. Så det kändes väldigt bra. Några veckor innan jag skulle åka fick den tränaren sparken så då ändrades förutsättningarna helt. Den nya coachen var väl inget jättefan av européer överlag. Så det blev inget tyvärr även fast det gick väldigt bra där borta.

Hur besviken blev du när det inte blev någon fortsättning i SSK?

– Självklart blev jag otroligt besviken på att det inte blev någon fortsättning. Jag fick väl lite indikationer på att de skulle vilja ha en fortsättning vid jul. Sen så blev det ingenting. Jag fick ju spela väldigt mycket under min tid i både J18 och J20 så något bra måste jag ha gjort. Mina tankar hela året var att försöka ta en tröja i a-laget men så blev inte fallet, så det var tråkigt.

Vem ur 93-kullen, som du spelade med i SSK, tror du kommer att kunna gå längst?

– Oj oj, svår fråga. Vi har ju några 93:or som har gjort lite a-lagsmatcher. Men det är ju bara Jacob Dahlström som är kvar i SSK, säger Algeman, och fortsätter:

– Men jag måste ju slå till med en liten outsider: Jag tror på Måns Pettersson som har jobbat i det tysta under åren i SSK – men som alltid har gjort ett riktigt bra jobb. Han kan nog blomma ut nu i Gnesta och sen ta klivet till de högre divisionerna!

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.