Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Aleksander Rindal: ”Allt verkar proffsigt i SSK”

Aleksander Rindal har bytt norska ligan mot SSK – och hoppas att klubbytet ska ge honom en plats i nästa års VM-trupp.
– Jag har bytt upp mig, säger Rindal till Uppdragsport.se om flytten till Södertälje.

Aleksander Rindal har bytt norska ligan mot SSK – och hoppas att klubbytet ska ge honom en plats i nästa års VM-trupp.<br> – Jag har bytt upp mig, säger Rindal till Uppdragsport.se om flytten till Södertälje.

Inför den kommande säsongen har SSK fått reparera backlinjen efter ett par tunga spelarförluster.

Ett av nyförvärven är norske backen Aleksander Rindal från Lillehammar. En spelare som, rent tyngd– och längdmässigt, går att jämföra med Viktor Lööv.

Rindal har spelat 18 landskamper för Norge men kom inte med i årets VM-trupp och väntar därför alltjämt på att få göra debut i ett världsmästerskap på seniornivå.

Surt, så klart, men nu hoppas 23-åringen kunna hitta vägen tillbaka in i landslaget. Enligt den norska landslagsledningen vill man att Rindal ska förbättra sin defensiv.

– Jag hoppas flytten ska hjälpa mig att bli en bättre hockeyspelare, för jag vet att jag spelar på en högre nivå nu än hemma i Norge. Jag hoppas bli vald för samling inför mästerskap men sen är det upp till mig själv att visa att jag är bra nog att ta en plats i landslaget. Det beror nog på vad jag får för roll i laget men det är också upp till mig att bevisa att jag är värd mycket istid, säger Rindal till Uppdragsport.se.

Trots sin relativt unga ålder har Aleksander Rindal hunnit spela 210 matcher – och skrapat ihop totalt 72 poäng – i GET-ligan, den norska högstaligan.

Norrmannen noterades för 31 poäng (10+21) på 42 grundseriematcher förra säsongen. Siffror som gjorde Rindal till ligans poängbästa inhemska back. I jämförelse noterades Andreas Hjelm för 30 poäng (6+24) på 40 matcher i Storhammar, i samma liga, säsongen innan han flyttade hem till SSK.

Och hur Hjelm sedan utvecklades vet vi vid det här laget.

Vad vet du om hockeyallsvenskan?

– Jag vet inte alltför mycket om hockeyallsvenskan men känner till flera som har spelat där, samt har sett ett par matcher på tv. Alla säger att det är en bra liga. Det visade ju kvalserien förra säsongen då två lag från allsvenskan gick upp.

Så du känner att du har bytt upp dig?

– Jag har bytt upp mig. Allsvenskan håller högre nivå än GET-ligan i Norge, samt att bredden i lagen är mycket bättre. Inga matcher är enkla! Jag kände att jag ville pröva något nytt och allsvenskan kändes som rätt steg. Jag vill spela mycket – för jag spelar som allra bäst när jag får mycket förtroende.

SSK:s norska nyförvärv tycks redan ha acklimatiserat sig i sin nya hemstad. Han har angivit ”Södertälje” som hemort och är vän med David Pastrnak på Facebook.

– Alla spelarna har tagit emot mig väldigt bra. Några har varit snälla och bjudit med mig på lunch ett par gånger. Men alla har gett ett bra intryck.

Vad tycker du om SSK – hittills? Vad är skillnaderna jämfört med Lillehammer?

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben. Allt verkar proffsigt. Nu har jag förvisso bara varit här och tränat på sommaren men skillnaden som jag har märkt är att Södertälje har en egen fystränare och heltidsanställda materialare. Och allt runt laget är proffsigare, säger Rindal.

7 kommentarer

7 kommentarer

 1. Profilbild

  Ulf Holm

  22 juni, 2013 at 5:08 e m

  Välkommen Al

 2. Profilbild

  Ulf Holm

  22 juni, 2013 at 5:11 e m

  Välkommen Aleksander till SSK ska bli kul att följa dig i laget.

 3. Profilbild

  David Nilsson

  22 juni, 2013 at 10:25 e m

  Tror han med lite tid kan bli riktigt vass.

 4. Profilbild

  Jan Haglund

  25 juni, 2013 at 4:56 f m

  Välkommen Aleksander. :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.