Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Adam Hansen får lämna SSK – stöttas av medspelare och upprörda supportrar

”Jag lider med Adam – han stannade vid degraderingen. Hockeybranschen är tuff”, skriver lagkamraten Jonas Westerling.

En känslosam Adam Hansen firar avancemanget till Hockeyallsvenskan 15/16. Foto: David Nilsson Hamne.
En känslosam Adam Hansen firar avancemanget till Hockeyallsvenskan 15/16. Foto: David Nilsson Hamne.

Under torsdagen meddelade SSK via sin hemsida att Adam Hansen blir nästa spelare som får lämna SSK.

Hansen, som tog sina första steg på is i SSK och som vandrat upp till a-laget via pojk- och juniorlag, har varit en stor favorit bland klubbens supportrar på grund av sitt slit och stora hjärta för föreningen – något som han inte dragit sig för att visa på isen och efter bortamatcher, då han ibland varit sista spelare kvar framför tillresta fans.

Han var även en av två spelare som stannade kvar när klubben degraderades till hockeyettan efter mardrömssäsongen 14/15.

Därför var det många upprörda och ledsna, men kanske främst förvånade, reaktioner efter beskedet att Adam Hansen inte erbjuds något nytt kontrakt med SSK.

– Jag är chockad och besviken, sa Hansen själv till Länstidningen direkt efteråt.

”För mig är det ett helt felaktigt beslut att inte behålla Adam Hansen. 23 år, allroundback som kan utvecklas ännu mer. Jag förstår det inte”, skriver Länstidningens initierade reporter Andreas Hanson.

”Adam Hansen får inte vara kvar i SSK. Blir spontant upprörd över det beslutet. Avgå alla”, skriver supporterprofilen Robin ”Klimpen” Paulrud på Twitter.

”Lider med Adam! Kanonkille, har SSK som moderklubb! Vandrat hela vägen från pojk-till A-lag. Stannade vid degradering! Hockeybranschen är tuff”, skriver lagkamraten Jonas Westerling på Twitter.

Adam Hansen noterades för -20 i statistiken förra säsongen, och tillsammans med Marcus Bohman, Fredric Weigel och Sebastian Höglund hade kvartetten sämst plus-minus i hela laget – men till det bör nämnas att Weigel, Höglund, Bohman och Hansen, båda med stort SSK-hjärta, även noterades för mest total istid i laget förra säsongen, enligt statistik från DagensHockey.se.

Trots bara 23 år gammal har Hansen noterats för 126 matcher  med SSK i hockeyallsvenskan. Redan säsongen 2012/2013 spelade junioren Hansen sex matcher i grundserien, samt var med och spelade kvalserien till SHL där det blev fem matcher. Därefter har Hansen varit ett stadigt inslag i a-laget.

På både Twitter och Facebook har en stor majoritet av supportrarna ställt sig frågande till beslutet att inte förlänga med Adam Hansen.

”Vad är det som händer?? Trodde att vansinnet skulle upphöra”, skriver en person på Twitter.

Och fler reaktioner lyder:

”Helt åt helvete! Häv detta beslut omgående!” 

”Dumt, så in i helvete dumt”.

”Rättar mig in i det långa ledet som bara växer just nu, kräver en förklaring ang bakomliggande orsak samt förklaring vad man har för mål!”

”Hansen ut i kylan. Det är inte bara ett dåligt beslut. Det är ett inihelvete dåligt beslut.”

”Ett skämt va?”

”Hansen valde att stanna och tog ansvar efter degraderingen, nu tackas han med detta, trots mycket speltid förra säsongen…”

”Sjukt och ofattbart beslut angående Hansen. Man undrar ju vilka kanoner som är på väg in. LYCKA TILL Hansen! Vi ses om några år.”

”Hansen har utvecklats till en stabil allsvensk back, med god utvecklingspotential och stort SSK-hjärta, Waltin, hjälp mig att förstå”.

”För i helvete SSK vad håller ni på med? Ren jävla idioti”.

Adam Hansen. Foto: David Nilsson Hamne

Adam Hansen. Foto: David Nilsson Hamne

Journalisten och store SSK-supportern Ulf Hammarlund, som hårdbevakade SSK för Länstidningen under 20 års tid, skriver på sin blogg:

”Men så kom dråpslaget. Inget nytt kontrakt till Adam Hansen. Som nummer 13 får han säga hej, och tack då. Ofattbart. Märkligt. En egen produkt som valde att stanna kvar efter degraderingen och visade mest känslor av alla när kontraktet var säkrat får inte vara kvar. Det är sorgligt och en spik rakt in i Adams SSK-hjärta och på alla oss som känner så mycket för den här klubben.”

Hammarlund fortsätter i sin blogg:

”Jag tror inte att SSK-ledningen riktigt förstår vilket beslut de har tagit. Det här rör upp känslor så det bara dånar om det. För ingen ska inbilla mig att det är av sportsliga orsaker. Det måste vara något annat. Adam Hansen är ung, och utvecklas fortfarande. Och han var jämte Bohman och Ullman de tre backar jag trodde SSK skulle bygga vidare på. Ullman drog snabbare än en avlöning. Men Hansen fick inte vara kvar, Han fick inte vara kvar. Har fortfarande svårt att ta till mig det.”

1 kommentar

1 kommentar

  1. Profilbild

    Ulrik Persson

    5 maj, 2017 at 10:48 f m

    Waltin måste bort. Om inte Pernhem klarar av det kan han också flyga och fara.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...