Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lars Dahlström

787 is da shit

Den pånyttfödde publikfriaren Lars ”Dala” Dahlström skriver i sin nya krönika om allt mellan ”Robban” och han själv. Alltså Kim Cannerheim. Han blickar också tillbaka på andra legendarer, samt berättar att förra klubbdirektören och backen Stefan Jonsson ”äntligen mognat.”

Grattis till rekordet i antal matcher, Robban Carlsson. Stort! Du är numera för alltid inskriven i SSK:s historiebok!

På tal om historia:
Minns kvällen då SSK firade 100 år med pompa och ståt under en festlig föreställning i Templet. Ca 2 500 finklädda gäster på läktaren, någon hade snickrat ihop ett proffsigt program som b l a innehöll intervjuer, bilder och matchsekvenser från varje årtionde med början från 1902.

Ni som kan SSK:s historia vet att det började med gymnastik och dragkamp, lite senare även cykel.

Inte förrän på mitten av 20-talet drog man igång hockeyverksamheten. Jubileumsfesten drog fram genom årtiondena med Brand-Johan på 40-talet, Sura-Pelle på 50-talet, Kiosken och Stisse huserade på 60-talet, 70-talet ägdes av Mats Waltin. Vi som är lite yngre minns SM-guldet på 80-talet med Elde och Glenna i spetsen. Där tog 100-års jubileumsfesten slut!? Vad hände egentligen på 90-talet?

Är det någon mer än jag som minns att 90-talet försvann från festen? Tydligen satte det djupa spår i Dalas hjärta eftersom jag ännu idag minns hur snopna vi blev, vi som lirade då…

Jag blir i alla fall lite rörd när Robban nämner kedjan med Dala och Kim Cannerheim, som en av de bästa han lirat i. Jag minns även det som igår, och jag minns att Robban och Kim ”gick på vatten” hela vårsäsongen. Nästan på egen hand, såg de till att SSK återigen avancerade upp till finrummet.

Såg filmen Monica Z häromdagen. Grät som vanligt. ”Gröna små äpplen” är ju sååå vacker. I och med dagens möjligheter till Spotify så fick du nyss ett låttips, helt gratis.

Ett mycket tydligt tecken på att min bästis, Stefan Jonsson, äntligen börjar bli lite till åren är när han, mannen som alltid måste vinna, rapporterar från en 4-timmars cykelresa med sin bror.

Jag såg framför mig hur de trissat varandra och att snitthastigheten varit värdig grabbarna i Tour de France.

-”Vi körde en timme innan vi stannade för en fika i Trosa. Sedan drog vi vidare och satte oss efter en stund och tittade ut över vattnet. Det var sååå vackert!”

Steffe har äntligen mognat

By the way: Håll koll på Steffes pöjk, Marcus, som numera spelar innebandy i Superligan. Växjö Vipers är det som gäller för denne unge trollkarl!
Nu låter jag kanske som en grinig gammal gubbe men två saker jag irriterar mig på:

1. I större samlingar människor t e x på Gröna Lund, när Magnus Uggla spelar live och folk står nästan på varandra, är det väl jä-ligt ogenomtänkt att tända upp en cigarett??

2. I större samlingar människor t e x på Gröna Lund, när Magnus Uggla spelar live och folk strömmar till höger och vänster, är det väl väldigt otaktiskt att, samtidigt som man måste zick-zacka sig fram, fippla med sin Iphone och riskera frontalkrockar hela tiden?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.