Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

4 spelare som ryktats till SSK under våren – varav 3 högintressanta

Det har cirkulerat, och cirkulerar fortfarande, ett par namn som uppges vara aktuella för SSK.

Under våren har SSK förlorat tre viktiga spelare, tillika den gångna säsongens förstakedja: Christopher Bengtsson till Rögle, Thomas Valkvae-Olsen till Leksand och Fredric Weigel till AIK, och två av dem huserar numera hos två av våra seriekonkurrenter.

Denna trio utgjorde en viktig länk som tillsammans stod för över 120 poäng förra säsongen.

Poäng som måste ersättas.

Sedan serien tog slut har SSK värvat forwarden Sebastian Dyk från Pantern, forwarden David Åslin från Leksand, backen Macus Oskarsson från Modo, forwarden Sebastian Bengtsson från Borlänge, centern Dan Pettersson från Västervik, centern Christopher Liljewall från Brynäs, och nu senast den finske backen Marcus Fagerudd från Djurgården.

Backsidan ser högpotent ut, medan forwardssidan kan behöva tillskott. Men fler spelare ska in. Minst en forward till ska in, av signalerna från klubben att döma. Och flera namn har florerat den senaste tiden.

Lukas Haudum, 20

Forward från Österrike som spelat juniorhockey i SSK men aldrig fick chansen säsongen då laget spelade i hockeyettan. Trist nog. För säsongen efter gick Haudum till Malmö och var ordinarie i SM-slutspelet. Den gångna säsongen blev det spel med Pantern i hockeyallsvenskan samt i SHL och SM-slutspelet med Malmö.

20-åringen tycks ha gjort klart med en återkomst i moderklubben EC Linz i österrikiska EBEL-ligan – där även Södertäljesonen Dragan Umicevic spelar nästa säsong – men det ska finnas en klausul för fortsatt spel i Sverige. Fortsatt spel i Sverige är något som skulle gynna karriären, medan spel i Österrike främst kanske gynnar plånboken.

Högintressant för SSK, enligt uppgifter till såväl Uppdragsport.se som Hockeypuls. Uppdragsport.se har tidigare under våren sökt Haudum men utan framgång.

Mikael Ahlén, 30

Hårt arbetande forward som spelade ett par säsonger med Huddinge och Troja-Ljungby i hockeyallsvenskan innan han återvände till Djurgården, där han även fostrades som junior, inför säsongen efter att 08-laget ramlat ner i hockeyallsvenskan. Han var sedermera med och spelade upp Djurgården i SHL igen och blev kvar i ytterligare fyra säsonger. Men nu är tiden i huvudstadslaget över – efter totalt nio säsonger.

Har aviserat att han kan komma att lägga av helt och hållet, men enligt Hockeypuls.se ska SSK ha 30-åringen på sin radar. Frågan är bara vad han skulle tillföra i nuvarande lag.

Nicolai Meyer, 24

Dansk ytterforward som öste in poäng, 73 på 45 matcher, säsongen 2015/2016 och därefter flyttade till Västervik i hockeyallsvenskan. Där blev det dock bara 19 matcher innan det blev ett hopp till seriekonkurrenten Tingsryd. Inför den gångna säsongen klev 24-åringen vidare till Troja-Ljungby där det blev fina 39 poäng, 19+20, på 52 matcher. Ett fint facit sett till att laget hamnade sist och sedermera åkte ur hockeyallsvenskan, och det resulterade även i en plats i den danska VM-truppen – om än utan speltid. Uppges vara på SSK:s radar, enligt Hockeypuls.se, och får ses som ett oväntat namn.

En tidigare lagkamrat till Nicolai Meyer säger till Uppdragsport.se:

– Ingen ”go-to guy” men däremot en av ligans offensivt skickligaste/farligaste spelare. Gör mycket poäng men kan även se lite loj ut emellanåt. Ingen spelare att luta sig emot när det blåser men går laget bra kan han lika gärna vinna skytteligan/poängligan i hela serien.

Axel Andersson, 18

U18-landslagsman, Järnakille, tidigare i SSK, men numera i Djurgården. Flera ingredienser som gör den här lovande backen till ett spännande namn.

Den 18-årige backen noterades för 31 poäng, 6+25, på 42 matcher i grundserien i J20 SuperElit den gångna säsongen och spelade 19 landskamper för det svenska U18-landslaget. Ja, säsongen i stort var något av en succé för Axel Andersson. Han vann brons med landslaget i Hlinka Memorial, vann SM-guld i J18-serien, samt noterades för flest assist av en back av alla backar i J20 SuperElit.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se kommer Axel Andersson att på ett eller annat vis representera SSK nästa säsong, förutsatt att inget oväntat händer, medan agenten hävdar att det inte alls stämmer. Den som lever får se.

…och andra spelare som nämnts runt SSK men som sedan hamnat i andra klubbar:

Patrik Blomberg, Västervik -> Timrå IK
Rickard Palmberg, Vita Hästen -> Timrå IK
Dragan Umicevic, Krefeld (DEL) -> EC Linz (EBEL)
Linus Videll, Traktor Chelyabinsk (KHL) -> Dinamo Riga (KHL)
David Rundqvist (Troja-Ljungby -> Leksand)

1 kommentar

1 kommentar

  1. Profilbild

    Mats Johansson

    20 maj, 2018 at 8:11 e m

    Jag hoppas att man lyckas knyta till sig Meyer. Att han skulle vara dålig när det går emot stämmer ju inte senaste säsongen. Gjorde 16 poäng varav 9 mål på 10 matcher i kvalserien när Troja åkte ur.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.