Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kortintervjuer

Målskytten: ”Lite komiskt att jag först misslyckades”

SSK målar mot Troja i kvalserien. Foto: David Nilsson Hamne
SSK målar mot Troja. Foto: David Nilsson Hamne

Adam Hansen var en av matchhjältarna i den viktiga segern mot Troja med 4-1. Han är en av de spelarna som åkte ner förra året, men som nu ser en ny bättre variant av SSK växa fram på allvar.
”Klubben var ju lite misshandlad innan tycker jag”.

22-årige backen Adam Hansen satte det förlösande och viktiga 3-1 i sista perioden med ett ruggigt slagskott upp i nättaket.

– Ja det var skönt, en riktig pärla.

Det var dock långt ifrån hans första den här säsongen. Det har blivit 11 stycken och sammanlagt 44 poäng såhär långt. Detta var kanske hans viktigaste för säsongen, målet innebar att SSK fick en tvåmålsledning redan två minuter in i den avgörande perioden.

– Det var dessutom extra skönt för mig eftersom jag hade ett två mot ett-läge precis innan som jag schabblade bort. Men av en tillfällighet fick jag tillbaka pucken, jag siktade bredvid backen och den lyckades trilla dit.

När du firade med dina lagkamrater var det tydligt att du skakade på huvudet samtidigt som du skrattade. Någon särskild anledning?

– Jag skrattade lite åt situationen, lite komiskt att jag misslyckades först och sedan fick en andra chans.

Hur känns det för dig som södertäljegrabb att få spela de här viktiga matcherna nu med den här inramningen och det stödet ni får?

– Det är jättekul. Vi har haft ett enormt stöd hela säsongen och det är ju även kul för publiken att få hitta lite glädje och få vinna igen med tanke på förra säsongen.

För exakt ett år sedan hade ni fyra förluster på fem matcher i samma kvalserie. Du är en av få spelare som är kvar sedan dess. Känslan nu måste vara totalt annorlunda?

– Ja, haha, men jag har förträngt det mesta av förra säsongen, men visst är det stor skillnad. Den här gången hade vi gott om självförtroende när vi gick in kvalserien och vi har lyckats bära det med oss från match till match.

Nu när ni ligger tvåa i kvalserien för att ta er tillbaka. Kan du känna att det finns något positivt i att ni faktiskt åkte ur förra säsongen?

– Det är svårt att säga. Jag vet inte hur mycket jag borde berätta av mina egna tankar egentligen men… Klubben var ju lite misshandlad innan tycker jag personligen. Det var ganska många som fick bytas ut inför den här säsongen och det blev en nystart för klubben. Det tror jag var otroligt viktigt.

Vad menar du med att klubben var misshandlad?

– Ja dels hade vi ju en sportchef som inte ens ville vara här. Det som saknades var att ha någon som kunde ta beslut. Sen kan man prata om coacherna, men ja, det är svårt att inte säga för mycket nu, jag ska nog hålla lite tyst, haha.

Du nämnde självförtroende tidigare. Vad har playoffspelet betytt för er och ert nuvarande spel?

– Det var jätteviktigt. Vi fick de där extramatcherna som jag tror hela laget kände att vi behövde. Redan innan playoffspelet tänkte jag nästan att det var skönt att vi inte tog den där förstaplatsen. Vi var inte redo.

Förutom självförtroendet, vad gav playoffspelet som ni nu utvecklat i kvalserien?

– Vi har blivit bättre på att spela på resultatet och backa hem. Vi är även bättre på spelet i mittzon, att styra motståndarna och dra nytta av deras misstag. Det känns som vi alla har blivit smartare ju längre säsongen gått.

Nu återstår fyra viktiga och nerviga omgångar. Är ert relativt oerfarna lag rustat för det som kommer?

– Vi får väl se, haha. Under de första matcherna i playoffspelet var många av oss nervösa, men vi har lyckats slappna av sedan dess. Nu inför kvalserien var vi inga favoriter, det var flera som inte tippade oss i topp och det blev nog lite tändvätska.

Tilläggas bör:
Hansen fick matchstraff i slutet på tredje perioden, han är dock inte avstängd i nästa match, mot Sundsvall på påskafton.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.