Connect with us

Nyheter

Ziga Jeglic tysk mästare – nu kan han hamna i KHL

Ziga Jeglic har haft en succévår i tyska DEL. Och under tisdagen kröntes framgången med en mästerskapstitel. Nu kan slovenen hamna i KHL.

Publikfavoriten Ziga Jeglic lämnade SSK för Ässät i den finska ligan inför den gångna säsongen.

Väl i Finland uteblev dock succén och slovenen var bitvis petad och bänkad. Totalt blev det blott 2+2 poäng på 32 matcher innan den tidigare SSK-forwarden skeppades iväg.

Jeglic hamnade sedermera i Ingolstadt i tyska DEL och där har karriären åter tagit fart – och det rejält. Efter 4+5 på elva matcher i grundserien klev Jeglic in och blev en av slutspelets giganter med 4+11, totalt 14 poäng, på 19 matcher. Vilket ledde till en fjärdeplats i slutspelets poängliga. Och han var i allra högsta grad delaktig i att Ingolstadt under tisdagen bärgade det tyska mästerskapsguldet efter att ha slagit Köln i den sjunde och avgörande matchen.

Värt att notera är att Robert Sabolic, också tidigare i SSK, ingår i Ingolstadts mästartrupp. Den tidigare SSK-floppen noterades för 14 poäng på 19 matcher i slutspelet.

Efter Ziga Jeglics fina vår i Tyskland ryktas det nu om en flytt till penningstinna KHL.

I övrigt meddelar finska Vasa Sport, nykomling i den finska högstaligan, att man har värvat tidigare SSK-stjärnan Damien Fleury. Vilket undertecknad avslöjade på Twitter redan i förra veckan. Den finska klubben har ringt en rad nuvarande och före detta SSK-spelare för att ta referenser på fransmannen, enligt uppgifter till Uppdragsport.se.

Utöver Fleury har Vasa Sport även värvat Röglestjärnan Kelsey Tessier.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter