Connect with us

Nyheter

Ytterell kvar i Danmark: “Uppenbara kvaliteter”

Tidigare SSK-backen Alexander Ytterell noterades för 14 poäng på 16 matcher, och en silvermedalj, i det danska slutspelet. Nu fortsätter han utvecklingen i den danska ligan.

Alexander Ytterell lämnade SSK efter säsongen 2011/2012. Den ack så tunga säsongen, eller omstarten, som slutade med en niondeplats i allsvenskan.

Den tidigare SSK J20- och a-lagsspelaren hamnade sedermera i Frederikshavn White Hawks i den danska högstaligan.

Och där har Ytterell producerat.

Vetlandasonen noterades för 21 poäng (4+17) på 38 grundseriematcher – för att sedan addera imponerande 14 poäng (2+12) på 16 matcher i slutspelet.

I slutspelet var Ytterell med och tog laget till final men där föll man i finalen och fick nöja sig med silver.

Under veckan blev det klart att 21-årige Ytterell blir kvar i Fredrikshavn i ytterligare två säsonger. Klubben är nöjd med Ytterells utveckling sedan han anlände från SSK.

“Han levde upp till alla förväntningar och levererande många stora prestationer på isen. Sin ålder till trots spelade han mycket rutinerat. Utöver det så är Alexander, med sitt smittande humör i omklädningsrummet, guld värd och en viktig del av vardagen för oss”, skriver klubben på sin hemsida, och fortsätter:

“Hans offensiva kvaliteter som försvarare är uppenbara och vi förväntar oss att han kommer att få en ännu större roll i vårt lag de två kommande säsongerna.”

Är detta en spelare som SSK borde ha behållit? Eller borde försöka locka hem igen när tiden är mogen?

Diskutera i kommentarsfältet.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter