Connect with us
David Pastrnak. Foto: Richard Himberg
David Pastrnak. Foto: Richard Himberg

Match

Vinst i premiären borta mot favoriten

Underbarnet David Pastrnak blev matchhjälte när SSK premiärvann på bortaplan med 2-1 mot Rögle. Det var dock inget skönspel som gav de tre poängen. Istället visade det unga laget tecken på att kunna spela smart och välbalanserat.

Trots säsongens blott första match visade SSK inte några tecken på slarv eller taktiska missöden. Snarare tvärt om. Ett disciplinerat spel som mer eller mindre tråkade ut Rögle blev ett vinnande koncept. Även om skåningarna såg blekare ut än förväntat var det Södertäljes taktik som var den högst bidragande orsaken till att man tillslut vann med 2-1.

Period 1
Rögle kom ut oväntat lamt för att vara hemmapremiär. Samtidigt gjorde SSK det bra. Hemmalaget hade egentligen bara en farlig chans när Michael Nylander i 2 mot 1 läge sköt ett rappt handledsskott utanför.
SSK skapade också ett bra läge när pigga ynglingen David Pastrnák höll på att runda Brandon Maxwell, men han lyckades inte peta in pucken.

Period 2
Om den första perioden var tråkig, var det tvärt om i den andra. SSK tar ledningen omgående. Lånet från Färjestad, Linus Fröberg, gör premiärmålet assisterad av förra säsongens poängkung Damien Fleury.
Knappt tre minuter senare kvitterar Rögle. Jakob Lilja rundar en SSK-back och kommer fri med Niklas Lundström och sprätter in den mellan benskydden.

Bara några minuter senare är det dags igen. SSK får ett 2 mot 1 läge. Jonas Engström skjuter en smart isare som David Pastrnák tar returen på och skjuter in pucken bakom en överspelad Maxwell.
Därpå lugnar den offensiva lustan ner sig, trots 5 mot 3 spel för bortalaget. SSK tar därmed med sig 2-1 till pausvilan.

Period 3
Den tredje perioden kontrollerade SSK. Rögle försökte skapa tryck i anfallszon men misslyckades gång på gång. Det kändes som om varje individ i SSK hade tagit sin uppgift på allvar och spelade för kollektivet. Slutresultatet skrevs därmed till 1-2, premiärseger för Sportklubben.

På lördag är det hemmamatch mot Mora, hur lägger tränare Johan Strömvall upp taktiken då?

Matchens lirare SSK: Jonas Engström.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

2 kommentarer

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Match