Connect with us

På onsdagen ställs SSK mot Vimmerby på bortaplan. Ett hemmalag med tre raka förluster i ryggen och säkerligen stor revanschlust.

Men Vimmerby Hockey får klara sig utan lagkaptenen Emil Wahlberg mot Södertälje.

– Emil är vår lagkapten. Det är ett avbräck. Men han var borta lite i höstas också och då hanterade gruppen det på ett bra sätt, säger tränaren Daniel Eriksson till tidningen Dagens Vimmerby.

Däremot är busen Martin Sandgren tillbaka efter avständning. Även forwarden Jim Nordh väntas spela.

Det finns dock personer av SSK-intresse i Vimmerby.

På isen finns Mattias Wigley, tidigare SSK J20 samt a-laget, men senast i Hammarby.

Och i båset finns tränarparet Daniel Eriksson, före detta SSK J20, och Michael Larsson, också tidigare SSK.

Hur bra koll har du på Södertälje?

– Jag har bra koll på dem. Det är några detaljer som vi ska ha koll på. Men vi är ett tillräckligt bra lag för att kunna vinna på egen hand, med vårt eget spel, oavsett vilket lag vi möter, säger Daniel Eriksson till Dagens Vimmerby.

Du har tränat juniorlag i SSK i många år. Hur speciell är den här matchen för dig?

– Det känns inte speciellt, inte som hockeyn ser ut i dag. Det har kommit in så mycket nytt folk sedan jag lämnade SSK i våras. Känslor för mig bygger på relationer och relationer bygger på människor. Jag känner bara att fåtal av spelarna samt några som jobbar runt laget, säger Daniel Eriksson till Dagens Vimmerby.

För assisterande tränaren Michael Larsson verkar däremot matchen vara av större betydelse.

– Rötterna går aldrig ur, sägs det. Så SSK får gärna vinna alla sina matcher, men inte de två mot oss, säger han till Vimmerby Tidning, och fortsätter:

– SSK har ju alltid funnits i mitt liv, men jag har mött dem flera gånger under alla mina år i Oskarshamn, så det blir inga problem att koppla bort. SSK får gärna vinna alla sina matcher, men inte de båda mot oss.

Även SSK ser ut att behöva klara sig utan en nyckelspelare mot Vimmerby.

Rutinerade Jonas Westerling – som hittills under Allettan har ådragit sig mycket uppmärksamhet från motståndare på isen, och varit hårt ansatt – ska enligt uppgifter vara sjuk.

Huruvida Westerling även missar lördagens match hemma mot Troja-Ljungby återstår att se.

Mats Waltin har matchbilden mot Vimmerby hyfsat klar för sig.

– Det ska bli jätteintressant att se vad de väljer efter tre raka förluster. De har väl egentligen två vägar att välja på. Antingen fortsätta vara noggranna i det defensiva spelet eller släppa loss och köra på, släppa handbromsen helt. Oavsett väg de väljer så kommer vi bli utmanade. De är lite i det läget nu, efter tre förluster, att desperationen kommer smygandes. Den kommer finnas där, säger Waltin till SSK:s hemsida.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter