Connect with us
Lööv jublar. Foto: Richard Himberg.

Nyheter

Viktör Lööv hyllas av Toronto

Viktor Lööv befinner sig i rampljuset under Torontos träningsläger för klubbens talanager. Där ser man honom som en framtida NHL-back.
– Lööv är väldigt talangfull, säger Jim Hughes, spelarutvecklare i klubben.

Viktor Lööv befinner sig just nu på Toronto Maple Leafs så kallade Development Camp, ett utvecklingsläger för klubbens talanger. På plats är även nydraftade William Nylander.

Båda har, som bekant, en sak gemensamt: De har representerat SSK.

Och just Lööv – som numera huserar i Modo – hyllas av cheferna i Toronto.

– Lööv är väldigt talangfull. Han är graciös på skridskorna samtidigt som han har en stor kropp som han använder fysiskt. Han letar efter tacklingar på öppen is och är bra på att transportera puck, men det som verkligen separerar honom från många andra är hans skridskoåkning, säger spelarutvecklaren Jim Hughes, till lokaltidningen Toronto Star, skriver Hockeysverige.se, och utvecklar:

– Han skrinnar på isytan och tappar aldrig skäret, i stället ökar han hela tiden farten. Han har fantastisk kraft, fantastisk explosivitet och fantastisk acceleration. Det gör allt i hans spel så mycket enklare eftersom han är en så fantastiskt bra skridskoåkare.

Viktor Lööv draftade 2012, i sjunde rundan, som totalt 209:e spelare.

Och klubben ser definitivt Lööv som en framtida NHL-spelare.

Men redan i höst?

– Åh, jag är inte redo att spela i NHL än. Jag vet inte vad som kommer att hända i september. Allt jag vill göra är att förbättra min skridskoåkning, mina skills så att jag kan bli redo, säger Lööv själv.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter