Connect with us
Foto: Fovea. Ledande inom sportfoto: www.fovea.se.
Foto: Fovea. Ledande inom sportfoto: www.fovea.se.

Nyheter

Viktor Bemström tillbaka i SSK – siktar mot a-laget: “Får se hur långt det räcker”

Tillbaka i Södertälje efter tre säsonger. Tillbaka i en miljö han känner till väl. Det har varit på gång länge men nu är Viktor Bemström äntligen tillbaka i SSK.
– Det ska bli väldigt roligt att få representera Södertälje igen, säger han till Uppdragsport.se.

Backen Viktor Bemström, 19, lämnade SSK:s juniorverksamhet och flyttade till Leksand inför säsongen 2013/2014.

Men efter tre år i Leksand bär det nu av tillbaka till Södertälje, där kusinen Linus, 15, spelar i J18-laget. Kvar i Leksand är dock den andra kusinen, Järna-fostrade U17-landslagsmannen Emil Bemström, 16.

– Det har varit aktuellt under en längre tid men blev klart för någon vecka sedan. Jag vet sen tidigare hur klubben arbetar och det kändes intressant och roligt att komma tillbaka, säger Viktor Bemström till Uppdragsport.se.

Att återvända till klubben där pappa Stefan – efter 18 säsonger i SSK fram till 2011/2012 – är en legendar är givetvis speciellt.

– Ja, som jag nämnde så ska det bli väldigt roligt att få representera Södertälje igen. Det är klart att det är kul att spela i en klubb där man har vart förut och känner en del folk, säger han.

Viktor Bemström såg SSK spela en del förra säsongen. Och var bland annat på plats när SSK spelade mot Borlänge borta.

– Ja, jag hade faktiskt väldigt bra koll på hur det gick med resultat, sen tittade jag även på de matcher jag kunde, säger han.

Förra säsongen var Viktor Bemström näst bästa back, rent poängmässigt, i Leksands J20-lag med 19 poäng (2+17) på 43 matcher i grundserien. Han tränade med Leksands a-lag under året och sägs enligt flera ha varit den bästa backen i J20-laget.

Sistaårsjunioren är tänkt för J20-laget, som tog sig till SM-slutspel förra säsongen, men sticker inte under stol med att han redan nu sneglar mot högre höjder.

– Jag vill att både jag och laget ska utvecklas på olika områden, och att det ska bli ett spännande och roligt år. Sen har jag som mål att försöka kriga till mig en plats i a-laget, men vi får se hur långt det räcker, säger han.

Och visst vore det kul med en ny Bemström i a-laget?

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter