Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Viktor Bemström tillbaka i SSK – siktar mot a-laget: ”Får se hur långt det räcker”

Tillbaka i Södertälje efter tre säsonger. Tillbaka i en miljö han känner till väl. Det har varit på gång länge men nu är Viktor Bemström äntligen tillbaka i SSK.
– Det ska bli väldigt roligt att få representera Södertälje igen, säger han till Uppdragsport.se.

Foto: Fovea. Ledande inom sportfoto: www.fovea.se.
Foto: Fovea. Ledande inom sportfoto: www.fovea.se.

Backen Viktor Bemström, 19, lämnade SSK:s juniorverksamhet och flyttade till Leksand inför säsongen 2013/2014.

Men efter tre år i Leksand bär det nu av tillbaka till Södertälje, där kusinen Linus, 15, spelar i J18-laget. Kvar i Leksand är dock den andra kusinen, Järna-fostrade U17-landslagsmannen Emil Bemström, 16.

– Det har varit aktuellt under en längre tid men blev klart för någon vecka sedan. Jag vet sen tidigare hur klubben arbetar och det kändes intressant och roligt att komma tillbaka, säger Viktor Bemström till Uppdragsport.se.

Att återvända till klubben där pappa Stefan – efter 18 säsonger i SSK fram till 2011/2012 – är en legendar är givetvis speciellt.

– Ja, som jag nämnde så ska det bli väldigt roligt att få representera Södertälje igen. Det är klart att det är kul att spela i en klubb där man har vart förut och känner en del folk, säger han.

Viktor Bemström såg SSK spela en del förra säsongen. Och var bland annat på plats när SSK spelade mot Borlänge borta.

– Ja, jag hade faktiskt väldigt bra koll på hur det gick med resultat, sen tittade jag även på de matcher jag kunde, säger han.

Förra säsongen var Viktor Bemström näst bästa back, rent poängmässigt, i Leksands J20-lag med 19 poäng (2+17) på 43 matcher i grundserien. Han tränade med Leksands a-lag under året och sägs enligt flera ha varit den bästa backen i J20-laget.

Sistaårsjunioren är tänkt för J20-laget, som tog sig till SM-slutspel förra säsongen, men sticker inte under stol med att han redan nu sneglar mot högre höjder.

– Jag vill att både jag och laget ska utvecklas på olika områden, och att det ska bli ett spännande och roligt år. Sen har jag som mål att försöka kriga till mig en plats i a-laget, men vi får se hur långt det räcker, säger han.

Och visst vore det kul med en ny Bemström i a-laget?

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...