Connect with us

Nyheter

Västerviks tränare om succésäsongen: ”Kolla bara på Södertälje…”

Lyckade värvningar och bra utväxling på de spelare som följde med upp från hockeyettan. Så lyder Västerviks framgångsrecept, enligt tränaren Mattias Karlin.

UppdragSport.se

, den

Adam Hansen deppar efter att Västervik målat - igen. Foto: David Nilsson Hamne

Västervik sniffade på hockeyallsvenskan under ett par säsonger i hockeyettan och tog till slut, tillsammans med SSK, steget upp förra säsongen.

Till följd av de senaste årens kvalserier har Västervik och SSK även lärt känna varandra väl, och för SSK:s del har Västervik kommit att bli en relativt tuff nöt att knäcka på isen.

För Västerviks del har den första säsongen i näst högsta serien blivit en succé.

Man slutade på en tredjeplats i grundserien – och spelar just nu ”slutspel inför direktkval till SHL”, som det kallas numera, och slog Pantern med 5-2 i första matchen. Härnäst väntar Almtuna.

– Det är jättestarkt av oss. Topp åtta trodde jag att vi skulle kunna ha chans på innan, jag hade svårt att se att vi skulle hamna på plats 13 eller 14. Men att det skulle gå så här bra kunde man inte tro, vi har legat bland de fem bästa så gott som hela vägen, säger tränaren Mattias Karlin till Västerviks-Tidningen apropå lagets säsong hittills.

Och vad är då succéreceptet?

Värvningarna, enligt Mattis Karlin, som säger att visst finns det duktiga spelare i hockeyettan – men lag underifrån måste kryddas för att klara av steget upp helt och hållet. Där nämner han årets upplaga av SSK som ett negativt exempel.

– Så här: det finns många spelare i ettan som kan spela i allsvenskan, absolut. Men det är definitivt en skillnad mellan serierna. Allt är svårare här. Om vi hade haft samma lag nu som förra säsongen rakt av, då hade vi legat i botten. Kolla bara på Södertälje som vi var jämna med förra säsongen, de behöll i stort sett samma lag och hamnade sist. Man måste krydda med värvningar som har spets, och rutin från allsvenskan. Ungefär på samma sätt som Tingsryd har gjort, säger tränaren Mattias Karlin till Västerviks-Tidningen, och fortsätter:

– Men spelarna som följde med från ettan har gjort det väldigt bra också och vuxit in i kostymen. Kolla bara på backsidan.

Frågan är dock hur många av de bästa spelarna som Västervik kan behålla.

Chansen att man måste börja om från noll nästa säsong är stor.

Fortsätt läsa
Kommentera artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Trista beskedet: SSK:s forwardsförvärv ur spel – missar fredagens match

Tuff start i SSK för den skadebenägne forwarden.

UppdragSport.se

Publicerat

, den

Nicklas Heinerö, här i AIK.

SSK:s nyförvärv Nicklas Heinerö har ett par tunga skadebesked bakom sig.

Den talangfulle forwarden som var med och tog upp Djurgården i SHL 2013/2014 spelade en säsong i landets högsta serie – innan skadorna började samlas på hög.

– Jag har haft en del skador och känner därför också en väldigt stor revanschlust och tränar väldigt hårt nu för att komma tillbaka starkare än någonsin tidigare. I grunden är jag en offensiv spelare med bra spelsinne och bra blick för spelet men jag har även utvecklats till att vara bra åt båda hållen ute på isen, sa Heinerö när han värvades till SSK.

Därför kommer ytterligare frånvaro som en tung smäll.

Nicklas Heinerö åkte på en rejäl propp och lämnade isen i den första matchen mot brittiska Sheffield Steelers – där han bildade kedja med Fredric Weigell och nyförvärvet Markus Persson – förra helgen.

Och på onsdagen framkom det att 25-åringen har ådragit sig en hjärnskakning och kommer att genomgå den ”trappa” som är standard för att ta sig tillbaka till hundraprocentig form. Det ska alltså inte röra sig om en gammal skada som uppkommit.

Det enligt SSK:s informationsansvarige Fredrik Gustavell på Twitter.

Uppdaterat, 20:56, onsdag kväll: Det visade sig inte vara en hjärnskakning.

”Snurrigt blev det. Han trodde först själv hjärnskakning, men visade sig att han var sjuk”, skriver Gustavell på Twitter.

Se alla SSK:s matcher i Hockeyallsvenskan på C More – fixa ett abonnemang här och stötta samtidigt Uppdragsport.se.

Fortsätt läsa

Nyheter

Så formerade SSK på träning – Grossmann i backpar med AIK-förvärvet

SSK ställer ett till stora delar nytt lag på isen den här säsongen – även om de viktigaste pusselbitarna är kvar. Så här såg formationerna ut på tisdagens träning.

UppdragSport.se

Publicerat

, den

Foto: David Nilsson Hamne.

SSK har gått på is och förbereder sig som bäst för vad som komma skall: En helg med träning och matcher i Sheffield. Där man möter de brittiska mästarna, Sheffield Steelers, på lördag och söndag. Två matcher som dessutom sänds live på Sheffield Steelers hemsida (vi återkommer med ytterligare info när vi vet).

SSK anländer till Sheffield under torsdagen, och har under veckan tränat hemma i Scaniarinken.

Och hur placerar man då pusselbitarna på träning, med så många nyförvärv på plats? Det är givetvis intressant. Ser man till tisdagens träning, där även två backar från J20-laget deltog, såg det ut enligt följande:

Vita tröjor:

Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg – Stefan Gråhns, Christopher Bengtsson, Hampus Olsson (try-out)

Gula tröjor:

Daniel Ohlsson (J20), Lucas Carlsson (J20) – Fredric Weigel, Nicklas Heinerö och Markus Persson.

Röda tröjor:

Marcus Bohman, Stefan Johansson – Sebastian Höglund, Thom Flodqvist och Sebastian Manberg (try-out).

Blå tröjor:

Sebastian Owuya (try-out), Petter Hansson – Henrik Nyberg, Victor Andersson, Måns Lindbäck och Thomas Valkvæ-Olsen

Fortsätt läsa

Nyheter

Slutsålt när SSK gästar de brittiska mästarna

UppdragSport.se

Publicerat

, den

I morgon landar SSK i Sheffield, och på lördag och söndag spelar man matcher mot de brittiska mästarna Sheffield Steelers – med bland annat kvalhjälten Jonas Westerling, ex-Örebroforwarden Tim Wallace, förre Oskarshamnforwarden Andreas Valdix, brittiske landslagsstjärnan Robert Dowd och den två meter långe ex-leksingen Joonas Rönnberg i laget.

Hajpen inför matcherna har varit stor.

”I början av augusti gjorde Södertälje en stor värvning genom att knipa åt sig 32 år gamle, forne NHL-försvararen Nicklas Grossmann”, skriver klubben på sin hemsida och konstaterar att Grossmann gör debut mot just Sheffield Steelers, vilket man tycks se som en ära.

”Hans flytt till Södertälje var en stor nyhet över hela Sverige och har uppmuntrat många fans att göra resan till Sheffield den helgen – för att se honom göra debut för sin moderklubb. Välkommen till Sheffield, välkommen till England, Nicklas Grossmann”
, skriver klubben vidare.

Mellan 50-100 SSK:are beräknas ta sig till Sheffield.

Sheffield Steelers blev brittiska mästare förra säsongen.

Sheffield Steelers blev brittiska mästare förra säsongen.

Och det kan bli bra tryck.

Enligt biljettkontoret finns det färre än 200 biljetter kvar till lördagens match, och klubben skriver på sin hemsida att man räknar med att sälja ut samtliga biljetter under fredagen.

Så SSK-supportrar som ska till matchen och ännu inte har ordnat biljett – gör det här.

Matchen kommer att sändas via nätet, men än så länge finns inga uppgifter om hur mycket det kostar. Vi återkommer när vi vet.

Fortsätt läsa

Mest läst