Connect with us
Plivit Trade-hallen, tidigare Tjusthallen, i Västervik.
Plivit Trade-hallen, tidigare Tjusthallen, i Västervik.

Kvalserien 2014/2015

Västerviks IK: “Vi har samma spelarbudget som AIK har i budget för klubborna”

SSK stöter på division 1-motstånd i kvalserien. Däribland Västerviks IK – vars spelarbudget är bisarrt liten i jämförelse med de allsvenska lagen.

– Vi har mött Tingsryd och Pantern tidigare och det har varit jämna matcher. Självklart förstår vi att AIK och Södertälje är svåra, men man vet aldrig i den här sporten, säger Mattias Karlin, tränare för Västerviks IK, till Sportbladet inför kvalserien.

Och det är en självsäker tränare som pratar.

Västerviks säsong kan hittills beskrivas som en enda stor succé.

Man har tagit sig ända till kvalserien till hockeyallsvenskan via tre kvalmatcher, varav den sista var mot, på förhand, favorittippade Troja-Ljungby.

Och nu väntar alltså allsvenskt motstånd för Västervik, vars förutsättningar är något annorlunda jämfört med AIK och SSK.

I synnerhet ekonomiskt och truppmässigt.

– Vi har samma spelarbudget som AIK har i budget för klubborna. Jag tror att AIK har en budget för klubborna på mellan 800 000 och 900 000 kronor. Där nånstans ligger vi på hela truppen, säger ordförande Lars Jörbrink till till Sportbladet.

SSK möter Västervik borta den 25 mars.

Västervik är just nu en stad med hockeyfeber.

– Det är en riktig hockeyboom i Västervik, det snackas hockey överallt, säger forwarden Simon Mitman till till Sportbladet.

– Man får nästan nypa sig i skinnet. Men nu känns det inte som en omöjlighet. Med lite stolpe in ska vi ha två lag efter oss, säger ordförande Lars Jörbrink till till Sportbladet.

I kväll börjar SSK:s kamp om en plats i hockeyallsvenskan borta mot AIK på Hovet. Se till att vara där! Här har du all biljettinfo.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Kvalserien 2014/2015