Connect with us

Krönikor

Var det du som buade?

Det viktigaste är inte hur mycket publik som kommer i kvalet. Det viktiga är att ni som dyker upp verkligen stöttar laget. För vissa verkar det dock vara mer intressant att få vädra sitt missnöje. Vilket är samma sak som att slå sig själv på käften.

Under förra hemmamatchen mot Sundsvall spelade laget som krattor i egen zon under stora delar av sista perioden. Då bestämmer sig en del supportrar, främst på kortsidan vid ståplats, för att bua och vissla för att visa sitt missnöje.

Vad tror dessa supportrar att effekten blir? Ni buar alltså ut ett lag som bara vunnit 11 matcher på en hel säsong, spelare som vet att de misslyckats kapitalt och som inte lyckats komma upp i normal form på åtta månader.
Tror ni att de lyfter sig där och då när ni offentligt visar erat misssnöje?
Om ni inte, varför buar ni i så fall?

Jag tycker det var uppenbart att publiktrycket med sång och handklapp de första 10 minuterna mot Sundsvall taggade spelarna. Hade inramningen fortsatt hade laget inte behövt snubbla på sin egna mållinje för att ta hem segern.

Ska det vara så svårt att förstå, spelarna är också människor. Att uppmuntra någon som redan går med sänkt huvud är självklart bättre än att bestraffa om man vill få personen att lyfta sig och prestera bättre.

Missförstå mig inte. Jag tänker inte försvara klubbledningen eller spelarna. Deras säsong har varit långt ifrån fansens och deras egna förväntningar. Deras agerande bör kritiseras och analyseras, men burop och visselorkaner under kvalet kan bara få förödande konsekvenser, att spelarna blir ännu mer vilsna, att självförtroendet blir sämre och att klubben åker ur.

Mitt simpla råd lyder därmed: När eran frustration kommer krypande och känslan av att SSK:s förvirrade spel kränker erat SSK-hjärta – stäng mun och håll…… När det värsta lagt sig, sjung ut och stötta laget!

David Nilsson Hamne

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Krönikor