Connect with us

Nyheter

“Valery-Trabucco en målgörare – som Fleury”

Mario Valery-Trabuccos tidigare lagkamrat Jason Walters menar att SSK definitivt har värvat en målgörare – och att han är ute efter revansch i Södertälje.

I förra veckan landade SSK kanadensaren Mario Valery-Trabucco som närmast kommer från spel i DEL, den tyska högstaligan, där han bokförts för 48 poäng (24+24) på 87 matcher för Augsburger Panther.

Efter en lyckad debutsäsong i DEL, och en mindre lyckad andra säsong – där han periodvis förpassades till läktaren – hoppas Valery-Trabucco hitta tillbaka till det fina spel han tidigare visat upp under karriären.

En som menar att SSK har gjort en bra värvning är Jason Walters, tidigare i Västerås men som också kamperade ihop med Valery-Trabucco under collegeåren i NCAA – samma liga som SSK hämtade Mike Bergin ifrån.

– Ja, vi spelade tillsammans i Union och han satte rekordet för mål totalt i Union, säger Walters till Västeråsbloggen VIK Fan Central.

Ett målrekord som dock har slagits – och Valery-Trabucco är numera “bara” tvåa i Unions all time-statistik med sina 59 mål på 146 matcher.

Men Walters menar att Valery-Trabucco är målfarlig och bör ha krut nog i bössan för att lyckas i allsvenskan.

– Jag tror att Valery-Trabucco kommer att göra det bra i Allsvenskan. Han är laddad för att komma över och visa att han är en bättre spelare än vad hans förra säsong visade, säger Walters till VIK Fan Central, och fortsätter:

– Han vill ha en nystart, och Mario tror att han har funnit det i Södertälje. Han är en målgörare, ungefär som Damien Fleury. Dock inte så smidig och fin skridskoåkare som Damien, men kanske lite bättre tvåvägsspelare än Damien.

Mario Valery-Trabucco har även ett förflutet i finska SM-liiga och har där noterats för 19 poäng (16+3) på 57 matcher.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter