Connect with us
Jonas Liwing.
Jonas Liwing.

Nyheter

Uppgifter: SSK värvar rutinerad back med flera säsonger utomlands bakom sig

SSK värvar en, sett till dagens trupp, mycket rutinerad spelare till backlinjen, enligt uppgifter till Uppdragsport.se.

Södertäljekillen och SSK-produkten Adam Hansen fick lämna klubben i veckan, vilket togs emot med ilska och besvikelse bland supportrarna. Ja, SSK har rensat rejält i en erkänt svag backlinje och blott en spelare, fansfavoriten och slitvargen Marcus Bohman, finns kvar från föregående säsong.

Sedan har man fyllt på med unge Jacob Spångberg och den lite mer rutinerade Stefan Johansson från AIK som hoppas på vidare utveckling i SSK.

Och här kommer ytterligare en rutinerad förstärkning, och även han med rötter i AIK, enligt flera säkra källor till Uppdragsport.se:

Jonas Liwing, 34, senast i Oskarshamn.

En kortvuxen men rutinerad back som är fostrad i AIK men sedan dess bland annat har representerat Oskarshamn i hockeyallsvenskan, Djurgården och AIK i SHL, österrikiska Innsbruck, samt Iserlohn och Hamburg i tyska högstaligan DEL.

Den senaste säsongen tillbringade Liwing i Oskarshamn där det blev 22 poäng, 3+19, på 52 matcher. Liwing värvades till Oskarshamn i egenskap av ”Supporterspelare” efter att supportrarna samlat ihop över 100 000 kronor.

– En kreativ och skridskostark back, med en tydlig identitet i spelet. Han bär med sig värdefulla erfarenheter från en lång karriär, men fortfarande driven, ambitiös och vill hit för att leverera, sa Oskarshamns sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande då.

I och med Liwings ankomst blir han den överlägset mest rutinerade spelaren i en annars oerfaren trupp. Totalt har det blivit över 300 matcher i SHL genom åren för Liwing. Att jämföra med de 49 SHL-matcher som fanns att finna bland meritförteckningarna i SSK:s trupp under säsongen 2016/2017.

Enligt vidare uppgifter till Uppdragsport.se har SSK visat stort intresse för tidigare SSK-junioren Oskar Drugge, 24, förra säsongen i Västervik, och ett populärt backnamn bland supportrar i Södertälje – men någon övergång blir det nog inte.

Även backen Kenny Källström, 27, toppback i hockeyettan och senast i Östersund, har funnits på SSK:s radar, enligt uppgifter till Uppdragsport.se. Vilket han även gjorde förra säsongen.

Uppdaterat: På fredagskvällen blev Källström presenterad av Västerås, som del av deras satsning tillbaka till hockeyallsvenskan. Ett logiskt val då han ville ha närmare hem till familjen och släkten i Avesta.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter