Connect with us
Simon Karlsson.
Simon Karlsson.

Nyheter

Uppgifter: SSK testar back från HV71

SSK uppges testa en back från HV71, med en framgångsrik säsong med Karlskrona i hockeyallsvenskan bakom sig.

SSK letar alltjämt efter minst en back. Och kanske har man hittat en från oväntat håll – nämligen HV71:s sjukstuga. För det är där den tidigare Karlskrona-backen Simon Karlsson, 23, har befunnit sig de två senaste säsongerna på grund av körtelfeber. Men rehabiliteringen har gått framåt och nu ska han, enligt uppgifter till hockeybloggen Skarp version, provträna med SSK i veckan.

“Info har kommit att 23-åringen ska provträna med nykomlingen Södertälje i veckan. Skulle det funka så är det en bra back. Pengarna är inte det viktigaste, utan att komma tillbaka i matchform igen. Vi får se vad som stämmer…” går det att läsa på bloggen.

Simon Karlsson, med Malmö som moderklubb, gjorde 16 poäng på 37 matcher för Karlskrona i Hockeyallsvenskan säsongen 13/14 – varpå han värvades till SHL av HV71. Han är draftad av Nashville Predators och har två säsonger i juniorligan OHL bakom sig också.

I en intervju med Länstidningen säger Simon Karlsson:

– SSK är en av klubbarna som är intresserade, men jag kommer inte kommentera om det är aktuellt med just dem. Jag har pratat med dem och fått en väldigt bra bild av klubben. Sen har jag en kompis som bor där som jag haft mycket kontakt med. Så det känns bra.

När kommer du bli klar för en klubb?

–Troligtvis kommer det bli klart i morgon eller i över morgon. Och då handlar det om ett try out-kontrakt för min del.

Läs LT:s intervju här.

Skärmavbild 2016-08-01 kl. 16.38.20

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter