Connect with us

Nyheter

Uppgifter: SSK jagar landslagsforward och backjätte

SSK spelarjakt fortsätter. Och enligt nya uppgifter ska en norsk forward och en amerikansk backjätte finnas på sportchef Per Nygårds önskelista.

Den kommande veckan kommer SSK garanterat att presentera ett eller flera nyförvärv.

Enligt vaga uppgifter till Uppdragsport.se ska SSK vara intresserade av den hårdföre amerikanske backen Matt Smaby. Uppgifter som under söndagen dock publicerades hos den initierade hockeybloggen Mrmadhawk.se. Enligt ihärdiga rykten ska Smaby – en jätteback som mäter närmare två meter över havet – ha varit på besök i Södertälje under fredagen. Huruvida det stämmer eller inte – ja, det återstår att se…

Matt Smaby draftades av Tampa Bay Lightning 2003 och har totalt 122 NHL-matcher på sitt cv. Lägg därtill 212 matcher i farmarligen AHL och 42 matcher i DEL, den tyska högstaligan, där han representerade München den gångna säsongen. Totalt blev det 16 poäng (3+13) på 42 matcher i DEL.

Utöver Smaby ska SSK även vara intresserade av den norske landslagsforwarden Jonas Djupvik, rapporterar Mrmadhawk. Djupvik är 22 år gammal och har de fem senaste säsongerna spelat a-lagshockey i norska högstaligalaget Sparta Sarpsborg. Senaste säsongen blev det 39 poäng (15+24) på 45 matcher under grundserien och ytterligare fyra poäng (2+2) på fem matcher i slutspelet.

Under alla dessa fem säsonger på a-lagsnivå har Djupvik, trots sin relativt unga ålder, även representerat det norska a-landslaget vid flera tillfällen.

Ja, faktum är att Djupvik ingick i den trupp som mötte Tre Kronor i två matcher tidigare i april. I den andra matchen lagen emellan, den som dessvärre tvingades avbrytas, var Djupvik uppsatt som förstecenter i en kedja med bröderna Mathis och Ken Andre Olimb.

Något som stärker uppgifterna om att SSK är intresserade av Djupvik är att SSK:s sportchef Per Nygårds var på plats för att titta på matchen mellan Tre Kronor och Norge i Sundsvall.

7 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter