Connect with us
Eric Backman.
Eric Backman.

Nyheter

Uppgifter: Södertälje intresserade av tidigare SSK-back

SSK är intresserade av unge backen Eric Backman, som föregående säsong spelade i Div. 1-laget Västervik. Det framgår av uppgifter som under fredagen nådde UppdragSport.

Säsongen är över och SSK jobbar för fullt med den omorganisering som var nödvändig sedan klubben åkt ur Hockeyallsvenskan. Samtidigt är man ute på marknaden och ser sig om efter nya spelare.

Enligt uppgifter till UppdragSport jagar Södertälje backen Erik Backman, som tidigare spelat i klubbens juniorlag. Den senaste säsongen tillbringade 21-åringen i Västervik, där han av många ansågs tillhöra en av lagets mest framstående spelare.

Men SSK är inte ensamma om att dra i Backman. Enligt bloggen HockeyEttan är även Oskarshamn intresserade av backens underskrift. Skulle det däremot inte blir något kontrakt i HockeyAllsvenskan, ja, då ser Backman enligt UppdragSports uppgifter bara två alternativ i division 1: Västervik eller SSK.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

1 kommentar

1 Comment

  1. Viktor

    10 april, 2015 at 9:23 e m

    Vore en riktigt bra värvning. Gillade det jag såg av honom i kvalet. En liten kommentar bara. Såg att även eliteprospects.com ryktade honom till Oskarshamn och hänvisade till samma källa som ni. Den artikeln handlar dock om att IKO vill värva hem några egna spelare från VIK. Att det är just Oskarshamn som är intresserade av Backman står det inte.

    ”Även Västerviks backlån från Timrå Jimmie Jansson, Björklövenfostrade Kvalseriesuccén Linus Boström, centerbjässen Dan Pettersson samt SSK-skolade Eric Backman är under allsvenska klubbars radar.”

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter