Connect with us

Nyheter

Uppgifter: LHC-forward nära SSK

Är Erik Lindhagen näste man att kliva in i SSK? Enligt uppgifter till Uppdragsport.se ska han finnas högt på önskelistan och vara nära SSK.

Det senaste nyförvärvet som SSK presenterade officiellt var backen David Lidström, ny från Djurgården.

Under onsdagskvällen kunde dock Uppdragsport.se meddela att SSK har knutit till sig norske landslagsforwarden Jonas Djupvik. Enligt uppgifter till sajten ska han ha valt SSK framför spel i Malmö.

Men det kan vara fler spelare på ingång.

Enligt en vanligtvis insatt källa till Uppdragsport.se ska tidigare Linköpingsforwarden/centern Erik Lindhagen – som var utlånad till Västerås i 16 matcher, varav tio i kvalserien, under den gångna säsongen – vara mycket nära, eller rent av klar, för SSK.

26-årige Erik Lindhagen spelade 47 matcher för Linköping den gångna säsongen och noterades för 7 poäng (2+5) i SHL:s grundserie. Lindhagen har representerat Linköping under hela sin karriär, från pojklaget till junior- och a-laget. Under åren har han dessutom varit utlånad till Tingsryd och Växjö i hockeyallsvenskan. Under sin senaste säsong i hockeyallsvenskan, 2009/2010, noterades Lindhagen för 32 poäng (7+25) på 39 matcher för Växjö i grundserien. Under  den efterföljande kvalserien noterades Lindhagen dessutom för ytterligare sex poäng (1+5) på tio matcher.

Det hela skedde, som bekant, under nyblivne SSK-tränaren Janne Karlssons ledning. Och det står helt klart att Erik Lindhagen de facto finns med på Janne Karlssons önskelista.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

3 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter