Connect with us

Nyheter

Uppgifter: Jonas Djupvik väljer SSK

Jonas Djupvik, 23 år gammal och nybliven norsk VM-spelare, har bestämt sig. Det blir spel med SSK i höst, enligt källor till Uppdragsport.se.

Den initierade hockeybloggen Mrmadhawk.se avslöjade nyligen att SSK är intresserade av den norske forwarden Jonas Djupvik.

Vilket norrmannen senare bekräftade i norsk media.

– Jag väntar på ett konkret bud från Södertälje. Men jag vill tillägga att jag också för dialog med en annan klubb (i hokeyallsvenskan), sa Djupvik till SA.no, och tillade:

– Jag har haft fem fina år i Sparta Sarpsborg men det är på tiden att jag prövar något nytt och jag har alltid haft lust att spela i Sverige. Det är viktigt för min egen utveckling att ta det steget.

Senare framkom det att den andra klubben som Djupvik förhandlar med är allsvenska toppkonkurrenten Malmö.

Uppdragsport.se kan nu, via källor nära klubben, avslöja att Jonas Djupvik har fått ett konkret erbjudande av SSK – och att han kommer att spela i Södertälje i höst.

Han nobbar därmed spel med Malmö.

Och det är en meriterad och storväxt 23-åring som får ett “S” på bröstet.

190 centimeter långe Djupvik har de fem senaste säsongerna spelat a-lagshockey i norska högstaligalaget Sparta Sarpsborg. Senaste säsongen blev det 39 poäng (15+24) på 45 matcher under grundserien och ytterligare fyra poäng (2+2) på fem matcher i slutspelet.

Under alla dessa fem säsonger på a-lagsnivå har Djupvik, trots sin relativt unga ålder, även representerat det norska a-landslaget vid flera tillfällen.

Och under måndagen blev det även klart att Djupvik kommer att representera Norge i hockey-VM i Vitryssland i år.

– Det är väldigt stort för mig. De senaste åren har jag blivit petad inför den slutliga VM-uttagningen. VM är en dröm som går i uppfyllelse för mig, säger Djupvik till SA.no.

Det återstår att se vilken roll Djupvik får i SSK men 23-åringen har spelat center i landslaget.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

5 kommentarer

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter