Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Uppgifter: Det blir Westerlings nya klubb – och han får i så fall möta SSK

Jo då, Jonas Westerlings karriär fortsätter. Och det ser ut att bli spel utomlands.

Jonas Westerling under träning. Foto: David NIlsson Hamne
Jonas Westerling under träning. Foto: David NIlsson Hamne

Jonas Westerling var SSK:s stora profilvärvning efter degraderingen och har under två säsonger blivit en profil och väldigt uppskattad spelare i supporterledet – vilket blev tydligt när han nyligen tackade för sin tid i klubben.

”Skulle verkligen vilja tacka alla spelare, ledare, sponsorer och framförallt supportrar för mina två år i SSK! Mycket upp och ner men hade ett mål när jag kom att vara med och ta tillbaka dem till allsvenskan och där är vi nu! Stort lycka till i framtiden Södertälje sportklubb”, skrev Westerling på Facebook då.

Jakob Wallin är med och firar och tackar fansen. Foto: David Nilsson Hamne

Jonas Westerling, Jakob Wallin och Karl Olofsson firar och tackar fansen. Foto: David Nilsson Hamne

Då visste inte Westerling om karriären skulle fortsätta någon annanstans, eventuellt utomlands, eller om han skulle lägga skridskorna på hyllan.

Men det lär bli en fortsättning – utomlands.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se hamnar Westerling i den brittiska högstaligan EIHL, Elite Ice Hockey League, nästa säsong. Och inte nog med det. Den aktuella klubben ska vara Sheffield Steelers – tillika det lag som SSK möter två gånger under försäsongen.

Det blir med andra ord två speciella matcher i Sheffield helgen den 12-13 augusti, dit många SSK-supportrar väntas resa.

Och det kan bli ett av få tillfällen, kanske det enda, då en motståndare kan tänkas bli hyllad innan match.

Efter en inledningsvis tung säsong var Jonas Westerling en av de riktiga hänförarna mot slutet av den gångna säsongen, och i kvalserien drog han ett tungt lass när han vann han den totala poängligan med sina 12 poäng, 4+8, på 10 matcher.

I Sheffield Steelers återfinns just nu bekanta namn som stjärnan Robert Dowd, som tidigare har spelat i Troja/Ljungby, samt förre Mora-målvakten Ervīns Muštukovs.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.