Connect with us
Jakob Wallin.
Jakob Wallin.

Nyheter

20-årig center på väg till SSK: “Hoppas det löser sig”

SSK ska ha gjort klart med en 20-årig center från division 1 norra. Och det är inte ett helt obekant namn.

SSK har ett antal spelare på kroken, och vissa ska redan vara klara, även om det inte är officiellt. Däribland Lucas Carlsson – som Uppdragsport.se skrivit om här – och Adam Hansen som båda uppges förlänga med SSK. Sedan tidigare har det pratats om att målvakten Filip Algeman ska åtevända till SSK efter en sejour i division 1 norra, bland annat, vilket Uppdragsport.se skrivit om här.

Men det finns fler spelare som är på ingång.

Enligt goda uppgifter till Uppdragsport.se ska centern Jakob Wallin, 20, mer eller mindre vara klar för en återkomst i SSK. Ja, återkomst. Wallin spelade nämligen med SSK J18 och J20 mellan 2010/2011 och 2012/2013 innan han flyttade vidare till Djurgårdens J20-lag. Säsongen 2014/2015 spelade dock Wallin i Kalix i division 1 norra där han noterades för 20 poäng (6+14) på 32 grundspelsmatcher.

– Det stämmer att jag har varit i kontakt med Södertälje men jag kan tyvärr inte bekräfta något ännu, säger Wallin till Uppdragsport.se, och tillägger att han hoppas att det löser sig.

Ännu en spelare som verkligen vill till SSK, med andra ord.

Wallin kommer tydligen från en riktig “SSK-familj” och klubben ser alltså ut att få in lite hjärta i klubben.

Och jävlaranamma.

– Han har ett jäkla temperament och var bland de bästa i SSK J20. Hatar tydligen att förlora. Sådana spelare är bra att ha, säger en uppgiftslämnare till Uppdragsport.se.

– Han är en vettig person utanför isen, jobbar hårt på isen och har ändå rätt bra touch, säger en spelare som tidigare har varit lagkamrat med Wallin.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter