Connect with us

Nyheter

Tunga avbräck när SSK tar emot AIK i kväll

Lagkapten Johan Skinnars kommer inte att spela något mer innan jul.

Johan Skinnars och Henrik Thegel. Foto: David Nilsson Hamne
Johan Skinnars och Henrik Thegel. Foto: David Nilsson Hamne

Erik Ullman, J20-backen som nyligen vände hem till SSK efter en säsongsinledning i den amerikanska juniorligan USHL, har snabbt blivit en favorit bland fans på sociala medier på grund av sina offensiva kvaliteter.

Och uppenbarligen även hos Waltin som har gett 19-åringen hyfsat förtroende sett till det förtroende juniorer har fått tidigare. Ullman har snittat 12 minuters speltid hittills och det lär, eller bör, bara öka.

Ullman saknades mot Tingsryd senast, då SSK lyckades föra en relativt jämn match på bortaplan men till slut föll med 2-1.

Och Ullman saknas även ikväll hemma mot AIK.

Enligt Waltin rör det sig om en huvudskada.

– Ja, Ullman åkte på en huvudsmäll i måndags och där utgår vi från att ha marginal. Han tränar fredag och lördag och går på för fullt från och med måndag, säger Waltin till SSK:s hemsida.

Även formstarke Lucas Carlsson och lagkapten Johan Skinnars saknas mot AIK. Totalt tre tunga avbräck för SSK. Det bör rimligtvis vara en öppning för forwardsförvärvet Axel Blomqvist som har matchats sparsamt sedan han fick kontrakt efter en tids try-out. Han snittar 11,30 minuters speltid.

Waltin öppnar dock för att Lucas Carlsson kanske kan komma till spel.

– Skinnars kommer inte spela innan juluppehållet men han håller igång under tiden. Lucas är sjuk men han kommer testa på is i morgon förmiddag (fredag) och känner han sig helt 100 så är han högaktuell men han ska också känna att han verkligen är med, säger Waltin till SSK:s hemsida.

UPPDATERING: Lucas Carlsson spelar i kväll. Besked kom 11:30 på förmiddagen.

Erik Ullman inledde sina juniorår i Södertälje men flyttade till Modo säsongen 2013/2014. Där blev det debut i SHL säsongen 2015/2016, samt två matcher på lån till Björklöven i hockeyallsvenskan. Men inför årets säsong blev det alltså en flytt till Bloomington Thunder i USHL.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter