Connect with us

Nyheter

Tim Sandberg ny målvakt i SSK

Det blir Tim Sandberg som utgör SSK:s målvaktspar ihop med Sebastian Idoff den kommande säsongen.
– Det känns verkligen jätteskönt och spännande att vara med på SSK:s satsning till SHL, säger Sandberg.

I dag presenterade SSK sitt senaste nyförvärv  – målvakten Tim Sandberg.

Sandberg kommer närmast från Örebro där han gjorde en storartad insats i kvalserien tidigare i våras. I kvalserien noterades Sandberg för en räddningsprocent på  92,7.

Kontraktet med SSK är på ett år.

– Det känns bra att vi får in en ung, dock erfaren, målvakt som varit med och kvalat uppåt och hållit kvar ett lag i SHL. Han har erfarenhet av den typ av matcher vi kommer stöta på under säsongen och tillsammans med Idoff har vi nu ett jättebra målvaktspar, säger sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande.

24-årige Sandberg själv är nöjd med flytten.

– Det känns verkligen jätteskönt och spännande att vara med på SSK:s satsning till SHL. Jag känner Janne Öhman sedan tidigare och Janne Karlsson har gjort ett väldigt bra jobb som tränare för Karlskrona och Växjö. Det gick rätt fort att fatta ett beslut och Nygårds gav mig ett riktigt proffsigt bemötande och berättade om klubbens ambitioner för kommande säsong. Jag och Idoff följdes åt en del i juniorlandslagen och jag vet att han är en bra målvakt. Det blir en bra och tuff konkurrens mellan oss vilket det ska vara. Det känns väldigt lockande med den spännande säsongen vi har framför oss och jag vill vara med på resan upp och fortsätta utvecklas som målvakt, säger Sandberg.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

3 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter