Connect with us

J18 & J20

Tidigare given back i Waltins lag – fick spela med J20 ikväll

Från a-laget till spel med J20 för Petter Lindberg, som har varit ifrågasatt av supportrar på sociala medier under säsongen.

Petter Lindberg, nere för räkning? Foto: David Nilsson Hamne
Petter Lindberg, nere för räkning? Foto: David Nilsson Hamne

Han har snittat 14 minuters speltid, men har matchats i en rad avgörande lägen av tränare Mats Waltin under säsongen. Men mot Oskarshamn hemma nyligen fanns Petter Lindberg inte med på isen eller bänken, och samma sak var det när SSK slog Västerås med 1-2 under onsdagskvällen. 29-åringen, som var med och spelade upp SSK i hockeyallsvenskan, fanns inte med i laget alls.

I stället var Petter Lindberg kvar hemma i Södertälje och matchades med J20-laget mot Växjö.

Där var Lindberg inne på tre av fem mål bakåt när SSK J20 föll med 1-5. Men noterades för en assistpoäng i power play i den tredje perioden.

Inte heller Olov Lundqvist spelade med a-laget mot Västerås. Han var precis som Petter Lindberg petad. Spelade gjorde däremot 19-årige backen Erik Ullman – som tidigare spelat i SSK J20 men som efter utflykt till Modo, samt en kort sejour i Nordamerika – nyligen vände hem till Södertälje igen.

SSK vann, efter en i övrigt tvivelaktig insats, matchen i Västerås med 1-2 efter att Anton Holm kvitterat till 1-1 med bara en minut kvar av matchen – samt satt den avgörande och matchvinnande straffen i straffläggningen. Det betydde även mål nummer 14 och 15 för Holm.

Alexander Sahlin storspelade matchen igenom, räddade 37 skott och noterades för en räddningsprocent på 97,37.

I och med segern och de två poängen reparerade SSK avståndet till lagen ovanför det negativa strecket i tabellen.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20