Connect with us

Hi, what are you looking for?

Matchrapport

Tamt SSK föll mot Huddinge

SSK gästade Huddinge på tisdagskvällen och motivation slog klass. Ett hungrigt Huddinge vann rättvist. För SSK:s del fanns det få ljusglimtar.

HUDDINGE. Björkängshallen i Huddinge rymmer 2 500 åskådare. Rekordet i hallen är 2 574 mot Malmö IF 1990. Snittade 283 åskådare förra säsongen.
HUDDINGE. Björkängshallen i Huddinge rymmer 2 500 åskådare. Rekordet i hallen är 2 574 mot Malmö IF 1990. Snittade 283 åskådare förra säsongen.

SSK föll mot Almtuna med 3-4 efter förlängning senast.

Och hade inför tisdagens bortamatch mot Huddinge, hemmahörande i svaga Division 1 Östra, släppt in 16 mål bakåt på fem träningsmatcher.

Mot Huddinge blev det ytterligare fyra i baken när SSK föll med 4-2.

Gästande SSK tog visserligen ledningen genom Francois Bouchard i power play men hemmalaget ville mer – från start till mål – och tryckte dit 1-1 i power play innan den första perioden var över. SSK hade även en missad straff i den första perioden. En straff som något överraskande togs av backen Simon Löf, ny från Brynäs.

I andra perioden fick Huddinge göra både 2-1, strax efter att SSK precis blivit fulltaligt, och 3-1.

Fullt rättvisa siffror.

SSK reducerade sedermera genom David Lidström, även det målet i powerplay, när SSK fick spela fem mot tre men kom aldrig närmare än så.

Mot slutet av andra perioden och i hela den tredje drog SSK på sig utvisning efter utvisning och man lyckades därför aldrig etablera någon riktig offensiv.

Huddinge kunde senare göra 4-2 i spel fem mot tre genom Marcus Krüger, nyförvärvet från Djurgården. Genom hela matchen visade hemmalaget Huddinge upp ett väldigt fint power play och man lyckades etablera ett imponerande passningsspel i SSK:s zon i samtliga numerära överlägen.

SSK fick avsluta matchen i power play och plockade dessutom ut målvakten men kom aldrig riktigt nära en reducering. Francois Bouchard hade visserligen en 4-3-puck inne, via sin axel, men målet dömdes bort av domaren på grund av en påstådd hands.

Lägg därtill att Adam Hansen hade en puck i ribban.

Huddinge vann högst rättvist med 4-2 mot ett tamt SSK i Björkängshallen. En uppvisning i att motivation slår klass, kanske.

– De fick spela för mycket PP, vi tog onödiga utvisningar. Zonerna är större nu och då blir man straffad, konstaterar backen Adam Hansen för Länstidningen efter matchen.

I SSK var Mattias Beck tillbaka efter två matchers vila men var osynlig under matchens samtliga tre perioder. Även James Sixsmith var tillbaka efter en match vila – och var SSK:s bäste spelare framåt.

Jesper Thörnberg vilade helt och hållet och Lucas Carlsson tvingades utgå på grund av en sträckning.

Positivt att ta med sig?

James Sixsmith var riktigt bra och hittar positionerna mer och mer. Han är något tunn där ute på isen men har ökat farten och börjar dessutom att hitta riktigt finurliga luckor emellanåt. Det kan nog bli en del assist från Sixsmiths klubba i vinter.

Ja, kedjan med Sixsmith, Lucas Carlsson och Jesper Frödén var precis lika bra som i tidigare matcher.

Michal Gulasi gör sällan några misstag. Man vill ha Gulasi på isen mest hela tiden och tjecken lär nog får en hel del istid av Janne Karlsson i seriespelet. En kugge i försvaret.

I övrigt var det ett ofokuserat SSK som visade upp stor oskärpa i de allra flesta momenten. Man gjorde visserligen power play-mål – i den här matchen också – men det klaffar trots det inte riktigt i numerärt överläge. Det känns som att det saknas några procent.

Kedjan med Beck, Larsson och Bouchard var återigen osynlig större delen av matchen. Det är en kedja som har stor press på sig och förhoppningsvis trampar de igång när allvaret börjar. Kedjan med Ahlström, Lindhagen och Ahlström har hittills varit den bästa men gick inte riktigt att känna igen från tidigare matcher. ”Ahlströmmarna” hade ett par lägen och fina samarbeten, varav ett som borde ha resulterat i mål, men Lindhagen saknade de där sista detaljerna i spelet.

Överlag var det väldigt många uppspel och samarbeten som rann ut i sanden eller resulterade i borttappade puckar. Och det finns alltjämt ett par frågetecken när det gäller försvarsspelet.

På torsdag tar SSK emot tippade topplaget Västerås hemma i Axa Sports Center. Den sista träningsmatchen – det så kallade genrepet – inför seriepremiären mot AIK den 11 september.

Fram till dess har ledarstaben en del att fundera på.

– Det finns väl lite mer att önska. Vi var lite för omständliga och spelade för mycket i sidled. Vi förvaltar inte våra chanser och vi drar på oss för mycket utvisningar, säger SSK-tränaren Anders Karlsson till Länstidningen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...