Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spelarkollen

Succé i NHL för Filip Gustavsson. Som tackar sin tid i SSK.

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Filip Gustavsson i Ottawa Senators matchtröja.

Filip Gustavsson var ett av lånen som anslöt till SSK under hösten. Och målvakten gjorde succé. Och efter att ha lämnat Södertälje har succén fortsatt – i NHL.

22-åringen inledde med spel i Belleville Senators i AHL innan han blev uppkallad till NHL-laget Ottawa Senators efter att målvakterna Matt Murray, Marcus Högberg och Joey Daccord alla hamnat på skadelistan.

I sin debut höll Filip Gustavsson nollan under ordinarie tid innan laget till slut föll på straffar.

Tiden i SSK var avgörande, förklarar Filip Gustavsson i en intervju med kanadensiska Sportsnet.

– Jag tror att det mest var att jag fick chansen att spela, och jag spelade nästan varje match. Att få tillbaka självförtroendet. Det kändes inte som att jag hade någon press på mig, jag kunde koncentrera mig på att ha kul och spela det spel jag vill spela, säger han till tv-kanalen.

Det har hittills blivit fyra matcher och fina 94,6% i räddningsprocent i världens bästa liga. Lägg därtill att det länge ens var osäkert huruvida rookien skulle få chansen i NHL den här säsongen eller inte. Ja, det pratades om att han kanske skulle kunna återvända till Södertälje efter campen i december.

Nu har Filip Gustavsson snabbt blivit en favorit bland fansen i den kanadensiska klubben.

– Jag fick en stor självförtroendeboost (i Södertälje). Det kändes som att jag hittade mitt spel där och tog med mig det hit, säger han till Sportsnet.

– Grabben gör ett fenomenalt jobb för oss. Han gör räddningarna han måste göra. När man har den sortens målvaktsspel har man chansen att vinna varje kväll i den här ligan, säger Senators coach D.J. Smith till NHL.com.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.