Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Succé direkt för David Pastrnak i Boston

Första dagen på Boston Bruins utvecklingsläger var bra för Pastrnak. Till och med väldigt bra. Ja, enligt vissa experter på plats var han bäst av alla spelare på isen.

David Pastrnak pratar med amerikanske backen Anders Bjork.
David Pastrnak pratar med amerikanske backen Anders Bjork.

På onsdagen inleddes Boston Bruins utvecklingsläger (Development Camp) för klubbens talanger. Till vilken nydraftade SSK-stjärnan David Pastrnak anlände tidigare i veckan. Pastrnak hade dock, som ende spelare, inte med sig egen utrusning – utan han kom till träningen med skridskorna i handen och fick därför låna utrustning av klubben.

Men väl på is gick det bra och Pastrnak visade sitt goda och busiga humör direkt. Han skojade och skvätte bland annat ner 20-årige målvaktstalangen Malcolm Subban – ja, bror till NHL-stjärnan PK Subban – med en vattenflaska innan han beträdde isen på lägrets första träningspass. Redan kompisar, vad det verkar.

Under Boston Bruins utvecklingsläger, dag 1.

Under Boston Bruins utvecklingsläger, dag 1.

Spelmässigt gick det bra direkt och Pastrnak gjorde mål i tvålagsspelet.

Djurgårdens Linus Arnesson passade fram David Pastrnak till målet som, enligt personer på plats, var snyggt.

– Subban i målet hade inte en chans, säger Bostonbaserade sportreportern Richard Murray, även kolumnist på Hockey’s Future.

När Uppdragsport.se:s Andreas Häggström talar med Murray efter träningen är han positiv.

– Han rör sig och åker skridskor väldigt bra och är inte rädd för att bege sig in i situationer där det händer saker, säger Murray och beskriver Pastrnaks mål som ”a pretty sweet one timer”.

Flera andra var imponerade av SSK:s unge tjeck.

– Efter 40 minuters träning var 2014 års förstarundeval, David Pastrnak, den bästa spelaren på isen under Boston Bruins utvecklingsläger, säger Shawn Hutcheon, mästartränare på juniornivå, samt korrespondent för Boston Bruins.

Även supportrarna tycks redan fattat tycke för Pastrnak.

”Det låter som att förstarundevalet Pastrnak är full av personlighet. Jag gillar honom redan”, skriver en supporter på Twitter.

Ett av flera positiva inlägg sedan David Pastrnak presenterat sig för Bostonsupportrarna efter draften.

Utöver David Pastrnak finns även ett gäng bekanta spelare på plats under Bruins utvecklingsläger: Anton Blidh (Frölunda), Simon Norberg (Leksand, inbjuden som gäst, ej draftad), Linus Arnesson (Djurgården), Emil Johansson (HV71) och slovaken Peter Cehlarik (Luleå, tidigare i Asplöven).

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...