Connect with us
Anders Sörensen. Foto: Richard Himberg

Nyheter

Strömwall får sparken – ersätts av Sörensen

SSK blev första allsvenska lag ut att sparka sin tränare. Under måndagen blev det klart att Anders Sörensen tar över som huvudtränare.

Efter de svaga resultaten, och 2-1-förlusten mot Almtuna, har styrelsen beslutat sig för att sparka tränaren Johan Strömwall. Assisterande tränaren Anders Sörensen tar över – och får sportchefen Per Nyårds som assisterande.

– Vi vill tacka Johan Strömwall som kom till SSK för två säsonger sedan, avsikten var att han skulle bli huvudtränare för SSK i Elitserien, men valde att ändå ta uppdraget då vi åkte ner i Hockeyallsvenskan. Han har gjort ett professionellt och bra jobb med att stärka alla delar av det sportsliga arbetet inom klubben, säger ordförande Jan Bergman.

Bergman säger vidare att spelarna har stort förtroende för Sörensen.

– Anders Sörensen har ett stort förtroende i såväl truppen som föreningen i stort! Hela lagledningen och laget har ett ansvar för prestationen hittills men vår bedömning är att Sörensen som huvudtränare med fullt ansvar kommer komma ge ny energi till gruppen. Per Nygårds har med stor framgång som tränare tidigare lett många i laget och kommer vara en ny röst i det dagliga arbetet, säger Jan Bergman ordförande i SSK.

Johan Strömwall kom till SSK inför säsongen 2011/2012 och var del av den uttalade treårsplanen där en plats i elitserien var det slutgiltiga målet.

– Jag har inga problem med att stå i vinden men jag önskar att alla får en rättvis bedömning. Alla bär ett ansvar för resultaten, sa Strömwall till Uppdragsport.se så sent som i förra veckan.

Läs Uppdragsport.se:s tidigare intervju med Johan Strömwall här.

8 kommentarer

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter