Connect with us
Gott om folk på SSK:s ispremiär 2014.
Gott om folk på SSK:s ispremiär 2014.

Nyheter

Storpublik och finbesök när SSK inledde säsongen

Många hade letat sig till Axa Sports Center för att bevittna SSK:s första isträning för i år. Och mest jubel fick, förstås, nykontrakterade Robert Carlsson.

Och så var det igång.

På måndagskvällen klev SSK äntligen på is igen – och man gjorde det inför storpublik. Drygt 2 700 personer, antagligen fler än så, hade letat sig till Axa Sports Center för att hälsa de nya spelarna välkomna.

– Det är utan tvekan mer än vad vi haft tidigare år. Trots den turbulenta säsongen förra vintern har våra supportrar och partners verkligen laddat om och köpt vår mobilisering mot SHL, säger SSK:s Christer Kronblad till Länstidningen.

Spelarna presenterades en och en och störst jubel mottog Robert Carlsson och Sebastian Idoff, samt, kanske något överraskande, amerikanske poängkungen James Sixsmith – hämtad från den norska högstaligan.

Även David Pastrnak fick sitt namn presenterat trots att han just nu befinner sig i Kanada med det tjeckiska J20-landslaget för att delta vid en fyrnationsturnering.

Samtidigt meddelades att David Pastrnak vunnit pris som Årets landslagsspelare i Hockeyallsvenskan 2013/2014. Ett pris som sportchef Per Nygårds to emot i Pastrnaks frånvaro.

Efter namnpresentationen intervjuades Janne Karlsson på isen och det hölls även en kort ceremoni och efterföljande väldigt tyst minut för Glenn Johansson som gick bort i juli.

Efter ett kortare träningsmoment delades spelarna upp i två lag för matchspel.

Vad tar vi då med oss från matchspelet? Tja, inte jättemycket, så klart. Men Michal Gulasi visade såväl goda handleder som bra skridskoåkning. Med Tomas Bokros färskt i minnet. Vidare kan man konstatera att norrmannen Jonas Djupvik Løvlie är stor, Erik Lindhagen ser spelsugen ut, Mattias Beck har alltid ögat mot målet och Robin Press tycks fortfarande vara på gott lekhumör. Lägg därtill att Mattias Beck ser mordisk ut på isen. Det bådar gott.

På den efterföljande straffläggningen fick vi se en rad snygga straffar. Den kanske mest otippade signerad ingen mindre än rutinerade backen Peter Nolander.

Värt att notera är att både KHL-proffset och tidigare SSK-spelaren Linus Videll och SSK-produkten tillika Södertäljesonen Viktor Lööv, senast i Modo – i höst i AHL?, fanns med och tränade med SSK. Båda i vita hjälmar. Finbesök, med andra ord.

Ovan kan du titta på ett kort videosammandrag från ispremiären.

Läs gärna Andreas Häggströms krönika om varför ispremiären är så viktig.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter