Connect with us
Foto: Richard Himberg.
Foto: Richard Himberg.

Krönikor

Stora kontraster från match till match

Victor Henriksson tror att vändningen har börjat för SSK. Men också att vi inte har råd att hoppa av tåget igen – att det är nu det gäller.

Västerås-SSK, 2-4. SSK spelade riktigt bra och dominerade matchen igenom.

SSK-Asplöven, 3-6. Platt fall. Vad hände egentligen? Storstryk och spelet som sågs mot Västerås var som bortblåst.

SSK-Rögle, 7-1. Stora siffror. SSK dominerade matchen stort. Nu såg jag visserligen inte hela matchen p.g.a jobb men jag sista halvan och jag kände igen det SSK som jag såg senast i Västerås. Visserligen gick man ner sig i sista perioden och bara “spelade av matchen”.

Hur kan det skilja så mycket från match till match? Först en kanonmatch borta i Västerås och jag kunde verkligen inte se något annat än seger hemma mot Asplöven. Men så fel jag hade. Och nu senast mot Rögle där man fullkomligt kör över motståndarlaget. Siffrorna blev väldigt stora mycket tack vare att SSK var effektiva och satte dit sina chanser där bland annat supertalangen David Pastrnak gjorde två identiska mål på bara 27 sekunder. Apropå David Pastrnak. Det var en väldigt bra match för honom att glänsa i lite extra eftersom att massor av NHL-scouter fanns på plats för att titta på William Nylander och honom själv. William Nylander var precis som hela Rögle, inte bra.

Nu väntar Mora borta. Redan imorgon. Och jag kommer åka dit för och se matchen på plats. Jag skrev efter Västerås borta att vändningen var HÄR. Jag tror fortfarande det.

SSK besitter en väldigt hög högstanivå. När man spelar som bäst då håller man absolut en väldigt hög klass och skulle utan problem kunna vara med och fajtas om topp tre platserna. Men problemet har precis som jag nämnt tidigare att i vissa matcher har man fallit igenom totalt. Varför? SSK måste agera som ett lag ute på isen och jobba stenhårt för varandra. Det går inte att en spelare försöker gå in i offensiv zon och etablera tryck på egen hand. Det måste fyllas på bakifrån, rejält. Alla måste komma samlade i anfallen.

SSK har mycket kvar och bevisa men man har visat för oss supportrar vilken kvalité man kan hålla på spelet. För vissa stunder ser spelet ruggigt bra ut och det är inte många lag som kommer orka stoppa SSK när de spelar som bäst.

Den transatlantiska kedjan med Gregoire, DeSimone och Trabucco såg bra ut mot Rögle. De kommer bli viktiga. Trabucco var som en helt annan spelare än senast mot Asplöven. DeSimone såg skicklig ut med puck och hade kompetensen att många gånger få tag i pucken i mittzon och få till ett bra anfall.

I Mora vill vi se seger och tre poäng. Tåget har börjat rulla. Nu har vi inte råd att stanna till på fler perronger. Vi måste med. Så låt oss se en klättring uppför tabellen nu!

7 kommentarer

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Krönikor