Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK:s stjärna jagas av SHL-klubbar – men vill stanna i SSK?

Nu börjar silly season. Och det här är vad vi vet nu.

Fredrik Weigel. Foto: David Nilsson Hamne
Fredrik Weigel. Foto: David Nilsson Hamne

Säsongen är slut och punkten är satt: SSK är klart för hockeyallsvenskan.

Och nu börjar silly season.

Enligt tränare Mats Waltin kommer man att behålla 12-14 spelare med på den fortsatta resan, och man kommer att lyfta upp juniorerna Måns Lindbäck, Andreas Maier, Lukas Haudum och Nik Simsic till a-laget. Österrikaren Haudum är aktuell inför sommarens NHL-draft och är en stor talang, och han är även aktuell för Österrikes landslag inför VM i vår.

Två spelare som är på väg in är målvakten Kevin Lindskoug från Björklöven, som Waltin hade när han tränade just Björklöven, samt backen Eric Backman. Backman är född i Södertälje och är SSK-supporter – utöver att han var en av suveräna Västerviks bästa backar den gångna säsongen.

– Det är en skicklig back, som har ett väldigt bra spelsinne. Det är en bra back, absolut, säger Waltin till Länstidningen.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se är även Timrå-backen Marcus Bohman, som är född i Södertälje och har SSK som moderklubb, aktuell för SSK.

Men spelare kommer även att lämna, så klart.

En som har möjligheten är Fredric Weigel. Enligt uppgifter till Uppdragsport.se har Weigel – som noterades för 53 assist den gångna säsongen, flest på en säsong någonsin i SSK:s 114-åriga historia – minst två bud från SHL-klubbar. De aktuella klubbarna ska vara Djurgården och Brynäs. Även AIK har nämnts av tipsare, men det är mer osäkert.

Weigel har emellertid aviserat att han vill stanna i SSK, vilket nog är smart. Steget från hockeyettan till SHL är stort. Minst en säsong i hockeyallsvenskan lär göra gott.

Till Länstidningen har han tidigare sagt att han, vid avancemang till hockeyallsvenskan, dock vill omförhandla sitt division 1-kontrakt.

Vi får se hur det slutar.

Även lagkapten Johan Skinnars har sagt att han stannar i SSK. Samma sak med Adam Hansen, Alexander Sahlin, Petter Lindberg, Lucas Carlsson, Anton Holm och Henrik Nyberg, som samtliga har sagt att de vill vara kvar.

– Självklart vill jag vara kvar i SSK även nästa säsong, säger Carlsson till Länstidningen.

Och fler spelare lär det bli.

Spelar som har bekräftade kontrakt för nästa säsong är Olov Lundqvist, Petter Lindberg, Jonas Westerling, Karl Olofsson, Johan Skinnars och Lucas Carlsson.

Mats Waltin säger till Länstidningen att många kontraktslösa spelare har hört av sig till SSK och anmält sitt intresse för att spela i klubben.

– Ja, det stämmer och det är väldigt glädjande, säger Waltin och fortsätter:

– Och jag har fått sms från spelare, som jag inte känner och de känner inte mig, som presenterat sig själva på ett väldigt fint och personligt sätt. Det är jag otroligt tacksam för, jag har aldrig varit med om det. Det är fantastiskt. Och vi har varit öppna med att vi varit mottagliga för förslag trots att vi spelat kvalserien.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...