Connect with us

Krönikor

SSK:s spillror kan bli Johanssons trofé

Andreas Johansson är klar som ny huvudtränare för SSK, därmed kan Anders Sörensen samla ihop sig själv och fokusera igen. För Johansson kan våren bli en jackpott, medan Sörensen hoppas på att vinna tillbaka det han förlorat.

De senaste 10 månaderna har varit en galen berg- och dalbana för Anders Sörensen.

I våras skrev han nytt kontrakt med SSK som assisterande tränare, kom sedan i kontraktsbråk, försonades med klubben, startade säsongen som assisterande coach, fick kliva upp som huvudtränare under ett par månader, för att nu få kliva ner ett snäpp igen.

När säsongen är slut kommer han ha haft minst tre olika kollegor i båset, och mitt i allt detta har han blivit pappa igen och haft sin sportsligt tyngsta period i livet.

Mama mia!

Jag tror inte Anders Sörensen har problem med att kliva ner i hierarkin nu när Andreas Johansson blir ny huvudtränare – Jag tror Sörensen tycker det är skönt, riktigt skönt.

Många har kritiserat honom under säsongen – Som en svikare när han ryktades till AIK och som värdelös när han var med och drog ner SSK till sistaplatsen.

I hans kläder hade jag gått in i väggen för länge sedan, skulle dagligen spytt upp lunchen innan det var dags för mellis.

Inte många har tyckt synd om Anders, hans nuna i rutan har snarare irriterat efter förlusterna.

Jag lider med honom, ingen av oss utomstående vet egentligen vad han brottats med, och trots det har antagligen den mesta kritiken varit befogad – SSK ligger ju sist.

En som snart kommer bli varse vad Sörensen brottats med är Andreas Johansson. Bra för SSK att ledningen äntligen lyckas förstärka på tränarsidan, bra att det händer något överhuvudtaget.

Visst är jag lite orolig över att klubben, under sin kanske tyngsta säsong någonsin, tar in en huvudtränare som aldrig varit just det förut.

Dessutom har det redan tidigare ryktats om att Johansson har klart med klubb för nästa säsong. Hur påverkar det? SSK kanske spelar för föreningens existens och behöver någon som kan gå in helhjärtat i uppdraget.

Men av det jag läst och hört sätter Andreas Johansson väldigt höga krav och låter spelarna veta om det. Samt att han tidigare pratat mycket om hur viktigt det är att skapa god lagkänsla och att det gäller att ha kul på jobbet för att lyckas. Lägg därtill att han är en utåtagerande känslomänniska som kan väcka laget till liv.

Dessutom har Johansson allt att vinna. Om han lyckas rädda kvar SSK i hockeyallsvenskan lär han bli ett aktat namn i Templet, medans Sörensen får kämpa för ett tröstpris.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Krönikor