Connect with us
Markus Persson i Tingsryd. Foto: Tingsryd.
Markus Persson i Tingsryd. Foto: Tingsryd.

Nyheter

SSK:s nyförvärv hyllas av förre lagkamraten: ”Topp 10 i poängligan”

I rätt miljö kan han tillhöra toppen i hockeyallsvenskan. Det menar forne lagkamraten.

Markus Persson, forward från Västerås.

Så hette SSK:s första nyförvärv inför nästa säsong.

En 27-årig högerforward från Mockfjärd som fostrats i Leksand och sedan dess representerat en rad klubbar. Skövde, Mariestad, Hudiksvall och Tingsryd i hockeyettan, samt Leksand, Bofors, Tingsryd och Västerås i hockeyallsvenskan.

Ja, efter fina 30 poäng på 47 matcher för Tingsryd i hockeyallsvenskan 2015/2016 gick flyttlasset norrut, till Västerås. Men det blev bara elva matcher i grundserien innan en skada satte stopp.

Och nu fortsätter alltså karriären i Södertälje.

Enligt förre lagkamraten Niklas Johansson, assisterande lagkapten i Tingsryd, kan Markus Persson vara ett fynd av SSK.

– Jag skulle säga att han har potential att vara en topp 10-spelare i poängligan i hela serien om han får det att stämma samt någon att spela med. I Tingsryd var en av våra klart bästa spelare under alla tre år han spelade där, säger Niklas Johansson till Uppdragsport.se

Många hos oss ser nog honom som en potentiell joker.

– För mig är han ingen joker, utan får han vara skadefri så vet man att man får mål och poäng från honom, säger Niklas Johansson.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Persson är en stor rightare med fina handleder och har verkligen näsa för målet. Som person är han klockren, snäll, ambitiös och seriös, säger Niklas Johansson.

Ytterligare ett spännande nyförvärv med anknytning till Tingsryd, och assisterande lagkaptenen Niklas Johansson, är Christopher Bengtsson. En 23-årig forward med rötterna i Huddinge som inte är helt obekant för SSK:are. Bengtsson spelade nio matcher med SSK på lån från Modo, då i SHL, säsongen 2013/2014. En säsong då även brodern Sebastian Bengtsson spelade i SSK:s a-lag och J20-lag.

Förra säsongen spelade Bengtsson i Tingsryd.

Facit: 16 poäng på 33 matcher i grundserien.

Nu är tanken att Bengtsson ska ta nästa steg i SSK.

– ”Bengan” är en riktigt skridskostark spelare som både kan spela center och vinge. Bra fart, fin touch och jobbig att möta. Som person grymt skön. Seriös men ändå avslappnad. Jag kom jävligt bra överens med honom, säger Niklas Johansson.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter