Connect with us
Daniel Eriksson, tränare i SSK J20. Foto: SSK-TV.
Daniel Eriksson, tränare i SSK J20. Foto: SSK-TV.

J18 & J20

Uppgifter: SSK:s J20-tränare uppvaktas av konkurrerande division 1-lag

SSK J20:s tränare Daniel Eriksson lämnar juniorhockeyn och söker just nu nytt jobb på division 1-nivå. Huruvida det blir i SSK eller inte återstår dock att se.

Länstidningen i Södertälje har tidigare uppmärksammat att SSK:s J20-tränare sedan 2009/2010, Daniel Eriksson, är intresserad av att fortsätta karriären i SSK:s a-lag.

Eriksson kommer nämligen att definitivt lämna SSK J20 – och siktar nu mot en fortsätt tränarkarriär på seniornivå.

– Jag vill ta det steget nu, vill de ha kvar mig i klubben så behöver man inte vara raketforskare för att förstå vilket jobb jag vill ha, har Eriksson sagt till Länstidningen.

Huruvida Eriksson fortsätter inom SSK återstår dock att se.

Enligt två källor till Uppdragsport.se uppvaktas Eriksson nämligen av konkurrerande lag från den södra och östra division 1-serien. Däribland Vimmerby, som spelade i den södra AllEttan i vintras. Eriksson ska till och med ha varit och besökt Vimmerby i april månad.

Vilken tjänst det rör sig om framkommer dock inte, och vi har heller inte lyckats få uppgifterna bekräftade, men de får anses komma från relativt säkert håll.

Samtidigt som konkurrenter söderöver rycker i Eriksson finns det alltjämt chans att han hamnar i SSK som assistent till huvudtränaren Mats Waltin.

– Jag kan tänka mig att jobba som assisterande till honom, han har stor erfarenhet och jag tror att jag kan lära mig mycket av honom. Jag känner honom inte, vi har inte stött på varandra tidigare. Så jag tror säkert att jag kan bidra med mycket till honom också, har Eriksson tidigare sagt till Länstidningen.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20