Connect with us

J18 & J20

SSK:s 18-årige juniorlandslagsback går till AIK

AIK plockar juniorlandslagsback från SSK.

SSK J20. Foto: Elin Lillsunde.
SSK J20. Foto: Elin Lillsunde.

SSK:s backar har varit en het potatis den här säsongen. Många har menat att de inte har hållit måttet och släppt till för mycket bakåt, och Mats Waltin har samtidigt släppt två av sina backförvärv. Marcus Lissäng till Huddinge, som kan få möta SSK i kvalserien, och senare Simon Karlsson som enligt ett pressmeddelande fick lämna på sportsliga grunder och med 10 poäng på 16 matcher nu gör succé i Västerås som jagar en playoff-plats.

Nu tappar man ännu en back, av någon anledning.

Det är tjeckiske juniorlandslagsbacken Tomas Hanousek, 18, som lämnar SSK efter sex säsonger i föreningen – och nu fortsätter hos konkurrenten AIK. Det skriver Hockeyamagasinet.com. Enligt uppgifter till Uppdragsport.se fick Hanousek träna två gånger med SSK:s lag innan jul men verkar i övrigt inte ha varit aktuell, utan det har enbart blivit spel i juniorlagen.

SSK J20 och AIK, som båda jagar en plats i J20-seriens SM-slutspel, möttes så sent som under gårdagen då AIK slog SSK i Scaniarinken med 2-4.

”AIK har tidigare under säsongen också värvat SSK-bekantingen Andreas Maier som hittills har svarat för 8 poäng (2+6) på 10 matcher i SuperElit”, skriver Hockeyamagasinet.com vidare.

Övergången bekräftas av Hanouseks pappa på Twitter:

Inför årets säsong tappade SSK även österrikiske landslagsmannen Lukas Haudum, främste poängforward i SSK J20. Forwarden fick inte chansen i a-laget under tiden i division 1 och erbjöds heller inte något a-lagskontrakt av Mats Waltin. 19-åringen har gjort 5 poäng på 13 matcher för Malmö i SHL samt 7 poäng på 14 matcher med Pantern i hockeyallsvenskan den här säsongen.

SSK tappade även 17-årige U16-landslagsbacken Axel Andersson till Djurgårdens J20-lag inför årets säsong.

Den här typen av tapp är kostsamma om SSK ska bygga upp något för egen maskin inför framtiden. Uppdragsport.se har tidigare skrivit om hur, och varför, SSK:s juniorverksamhet har stora bekymmer. Läs det här.

Varför Tomas Hanousek lämnar SSK är dock oklart, och det kan givetvis finnas andra saker med i bilden och utanför ”papperet”.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20