Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar toppspelare – i dragkamp med andra klubbar

SSK har värvat ett rejält toppnamn inför omstarten i division 1. ”En enormt pålitlig spelare på division 1-nivå”.

Henrik Thegel.
Henrik Thegel.

SSK har värvat offensiva toppnamn i form av Fredric Weigel, Henrik Nyberg och Anton Holm, och har dessutom förlängt med Lucas Carlsson som visade lovande takter i hockeyallsvenskan.

Och nu ser man ut att landa ytterligare ett toppnamn:

25-årige ytterforwarden Henrik Thegel från hockeyallsvenska Vita Hästen, vilket bloggaren MrMadhawk avslöjade under tisdagen. ”En enormt pålitlig spelare på division 1-nivå”, skriver MrMadhawk.

Thegel står noterad för 128 poäng (75+53) på 119 matcher i division 1, då i klubbar som Olofström, Asplöven, Skövde och Vita Hästen. 25-åringen var med och tog upp Vita Hästen till hockeyallsvenskan – efter fina 12 poäng på 12 matcher i kvalserien – och bokfördes sedan för 15 poäng (8+7) på 52 matcher i grundserien i hockeyallsvenskan.

”Vimmerby, Skövde och Västervik ville ha honom. Nu skriver MrMadhawk att Henrik Thegel väljer Södertälje”, skriver Mikael Mjörnberg, som är väl insatt i division 1-hockeyn och redaktör för HockeyEttan.se, på Twitter.

Vad som framförallt utmärker Thegel är hans fördelning av poäng. Av 37 poäng senast i division 1 (säsongen 2013/2014) var 18 av poängen mål och 19 assist, samma sak säsongen 2011/2012 då 46 poäng fördelades på 24 mål och 22 assist.

”Både Sahlin (Alexander Sahlin, målvakt som ryktas till SSK, red. anm.) och Thegel är spelare på gränsen mellan hockeyallsvenskan och division 1. Bättre än så kan man inte förvänta sig att SSK ska värva just nu”, skriver Länstidningens reporter Andreas Hanson på Twitter.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.