Connect with us
Tobias Björklund.
Tobias Björklund.

Nyheter

SSK värvar offensiv back: “Riktigt bra värvning”

SSK värvar en offensiv back från hockeyallsvenska Björklöven. En riktig favorit hos tränare Mats Waltin – och som hyllas av Löven-supportrar på nätet.

SSK:s backuppsättning på tre spelare – Adam Hansen, Fredric Larsson och Marcus Lundberg – har blivit fyra.

I dag blev det klart att SSK värvar offensive backen Tobias Björklund från Björklöven.

Björklund kom till Björklöven från collegelaget Minnesota Wilderness i januari i år och spelade under Mats Waltins vingar, och 20-åringen följer nu alltså med Waltin till SSK.

– Det är förjäkla kul att vi lyckats fånga upp Tobias, det gör mig verkligen glad. Jag hade glädjen att jobba med honom i Björklöven och det är en otroligt konstruktiv back som alltid hittar lösningar i spelet med puck. Han är skicklig i powerplay och har utvecklat det defensiva spelet sedan sin juniortid, säger Waltin till klubbens hemsida.

På Twitter skriver fyra Björklöven-supportrar:

“Nu har SSK värvat Nyberg & Björklund. Två spelade jag gärna hade sett spela kvar. Björklund jobbades dessutom på. Björklund är en framtidsman, lite valpig men han är ung”, skriver en supporter.

“Den värvningen är riktigt bra”, skriver en annan.

“Bara att gratulera till två bra lirare i bra ålder som kommer räcka till i framtida kval”, skriver ytterligare en supporter.

“Bra värvning av SSK. Nära att platsa i Löven i år”, skriver en fjärde, vilket låter lovande.

Björklund är skolad i Färjestads organisation, från J18 till J20, och noterades för 39 poäng (10+29) på 45 grundseriematcher – bäst av samtliga backar i J20 SuperElit – säsongen 2013/2014 innan han flyttade till Nordamerika.

Väl i hockeyallsvenskan blev det 1+2 poäng på 12 matcher i grundserien.

Efter Björklunds debut hyllades han av just Mats Waltin.

– Han gör det enkelt på ett skönt sätt. Det blir hög nivå på det han gör eftersom att han aldrig ger sig ut på några upptäcksfärder, sa Waltin till tidningen Folkbladet, och framhävde att Björklund bara spelat på liten rink i Nordamerika tidigare under säsongen, vilket påverkade.

– Men var cool. En solid back som förlitar sig på det han kan och gör det bra. Det var kul att se, sa Waltin berömmande efter debuten.

I division 1 bör Björklund kunna blomma ut till en pålitlig offensiv kraft.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

2 kommentarer

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter