Connect with us

Calle Brattenberger och Alexander Sahlin har delat på målvaktssysslan under säsongen, men Brattenberger har gått skadad i två perioder, och under Allettan har Sahlin varit given etta.

Nu fyller SSK på med ytterligare en målvakt: Finländaren Jonathan Iilahti, 23, från Hockeyettanklubben Tranås, men som tidigare spelat i finska högsta- och andraligan, samt med Timrå i Hockeyallsvenskan där han hade en räddningsprocent på 91,8 och 93,8 under två säsonger.

– Han var okej i Hockeyallsvenskan och till och med förstekeeper i slutet av 13/14. Har faktiskt ingen aning om varför han spelat så lite efter det, säger Jimmy Hamrin, bloggare och hockeykännare som följer Timrå på nära håll, till Uppdragsport.se.

Tränare Mats Waltin säger till SSK:s hemsida:

– Brattenberger har haft en långvarig frånvaro med en rätt lynnig skada. Det har gjorts stora framsteg i rehabiliteringen men i det skarpa läget vi är i nu, och det än mer skarpa läget vi förhoppningsvis kommer hamna i, så måste vi ha en trygghet på målvaktssidan. Vi har jätteduktiga målvakter på juniorsidan men det känns inte rättvist mot dem att riskera att utsättas för den press som kan komma att uppstå längre fram. Vi får nu in en tredjekeeper som har med sig en del rutin så det känns bra att välkomna Jonathan till laget.

Jonathan Iilahti har även meriter från de finska ungdomslagslagen och spelad med J20-landslaget 2010/2011, smt J18-VM för Finland 2009/2010.

Här kan du se Iliahti “in action”:

Jonathan Iilahtis stats:

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter