Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar ny målvakt: ”Han var okej i Hockeyallsvenskan”

SSK väljer att stärka upp bakom Alexander Sahlin med anledning av Calle Brattenbergers skadebekymmer.

Jonathan Iilahti
Jonathan Iilahti

Calle Brattenberger och Alexander Sahlin har delat på målvaktssysslan under säsongen, men Brattenberger har gått skadad i två perioder, och under Allettan har Sahlin varit given etta.

Nu fyller SSK på med ytterligare en målvakt: Finländaren Jonathan Iilahti, 23, från Hockeyettanklubben Tranås, men som tidigare spelat i finska högsta- och andraligan, samt med Timrå i Hockeyallsvenskan där han hade en räddningsprocent på 91,8 och 93,8 under två säsonger.

– Han var okej i Hockeyallsvenskan och till och med förstekeeper i slutet av 13/14. Har faktiskt ingen aning om varför han spelat så lite efter det, säger Jimmy Hamrin, bloggare och hockeykännare som följer Timrå på nära håll, till Uppdragsport.se.

Tränare Mats Waltin säger till SSK:s hemsida:

– Brattenberger har haft en långvarig frånvaro med en rätt lynnig skada. Det har gjorts stora framsteg i rehabiliteringen men i det skarpa läget vi är i nu, och det än mer skarpa läget vi förhoppningsvis kommer hamna i, så måste vi ha en trygghet på målvaktssidan. Vi har jätteduktiga målvakter på juniorsidan men det känns inte rättvist mot dem att riskera att utsättas för den press som kan komma att uppstå längre fram. Vi får nu in en tredjekeeper som har med sig en del rutin så det känns bra att välkomna Jonathan till laget.

Jonathan Iilahti har även meriter från de finska ungdomslagslagen och spelad med J20-landslaget 2010/2011, smt J18-VM för Finland 2009/2010.

Här kan du se Iliahti ”in action”:

Jonathan Iilahtis stats:

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.