Connect with us
Alexander Sahlin, här i Lindens tröja.
Alexander Sahlin, här i Lindens tröja.

Nyheter

Källa: SSK värvar målvakt från hockeyallsvenskan

SSK ska, enligt uppgifter, ha gjort klart med sin första målvakt.

SSK har, enligt den välinitierade bloggen Hockeyfokus, gjort klart med ytterligare ett nyförvärv:

Målvakten Alexander Sahlin, 24, närmast från Almtuna i hockeyallsvenskan men som förra säsongen även var utlånad till Västervik och Huddinge i division 1.

Sahlin är född i Gävle och skolad i Brynäs juniorlag, men har även spelat med Leksands J20-lag. Efter tiden i Leksand har Sahlin spelat division 1-hockey för Valbo, Lindlöven, Borlänge, Västervik och Huddinge.

Säsongen 2013/2014 hade Sahlin en räddningsprocent på 92,3 med Almtuna i hockeyallsvenskan, samt 92,0 med Lindlöven i division 1, vilket också var hans bästa säsong på seniornivå.

“Stämmer det att Alexander Sahlin ritat på för Södertälje är det den första riktigt vassa värvningen de gör inför säsongen i hockeyettan”, skriver Mikael Mjörnberg, som är väl insatt i division 1-hockeyn och redaktör för HockeyEttan.se, på Twitter.

Sedan tidigare ryktas det om att SSK:s förre J20-målvakt Filip Algeman, som även varit med i hockeyallsvenska sammanhang, är aktuell för en återkomst i SSK.

– Jag vill gärna komma tillbaka om man säger så. Men verkligen inget som är klart, som den gode Johan Svensson skriver. Jag gick ju alla led med J18, J20, så det vore otroligt roligt att sluta cirkeln, sa Algeman till Uppdragsport.se då.

Under söndagen kunde Uppdragsport.se skriva om att Haninges forward och poängmakare Patrick Nordström ryktas till SSK.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter