Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar hårdskjutande back – forne lagkamraten: ”Han kan göra succé”

SSK värvar 21-årige backen Petter Hansson. Den senaste säsongen spelade han bland annat i Västervik, där han verkar ha varit uppskattad.

Petter Hansson, här i Linköping.
Petter Hansson, här i Linköping.

SSK fortsätter att fylla på sin backsida.

Nästa spelare in är Petter Hansson.

En 21-årig back som mäter drygt 1,85 och är fostrad i moderklubben Gislaved och sedermera Linköping, samt draftad av NHL-laget New York Islanders.

– Petter är en konstruktiv back med en hög spelskicklighet. Han har starka offensiva kvaliteter kryddade med ett mycket bra skott, säger SSK:s tränare Mats Waltin till klubbens hemsida.

Redan säsongen 2014/2015 noterades Hansson för 15 matcher i SHL med Linköping och totalt har det blivit 45 matcher i landets högsta serie, varav 22 den gångna säsongen. Det blev även 7 matcher i CHL. I höstas gick Hansson in i både andra och tredje backpar för Linköping i SHL.

– Jag gjorde tre säsonger som junior i LHC där jag hade ett riktigt bra sista år som också gav mig ett SHL-kontrakt. Jag hade lite problem med skador det första året och under fjolåret blev jag utlånad till Västervik där jag fick en bra erfarenhet av att spela mycket på seniornivå, säger Hansson till SSK:s hemsida.

Ja, säsongen som gick var Hansson i väg på lån till Linköpings samarbetsklubb Västervik i hockeyallsvenskan. Där blev det 33 matcher, en del spel i powerplay, och totalt 11 poäng – och goda vitsord efteråt.

– En driven kille som vi har haft stor nytta av. Han har bidrag till vår backsida på flera sätt, inte minst genom att stärka upp konkurrensen. Vi har gärna Petter hos oss i fler matcher framöver, sa Västerviks tränare Mattias Karlin till Västerviks-Tidningen i vintras.

Även lagkamrater har gott att säga om Hansson, som sägs ha ett riktigt hårt skott.

– Ja, han skjuter ruggigt hårt och har en ruggig tajming på direktskott så det låter knappt att han träffar pucken. Jag har spelat med honom i två och ett halvt år nu, får han bara till det kan han göra succé, säger backen Victor Lindman, i fjol i Västervik men inför nästa säsong i Vita Hästen, till Uppdragsport.se.

Lindman spelade även i Linköping samtidigt som Hansson och har därför god koll på hans kvaliteter.

– Jag är en tvåvägsback som är rätt teknisk med ett bra skott. Även om jag prioriterar defensiven så följer jag gärna med upp i anfall. Jag kommer till SSK för att jag vill utvecklas och ta nästa steg, vinna matcher och ha roligt, säger Hansson om sig själv till SSK:s hemsida.

Säsongen 2015/2016 blev det också 9 matcher i hockeyallsvenskan för Hansson, då på lån till Västerås och Oskarshamn.

Efter en del utlåningar hoppas nu Hansson finna tryggheten i SSK, där han hoppas ta nästa steg.

– Det som lockade med SSK var deras tankar om mig, hur de tänker sätta in mig i sitt lag och hur de tror att jag kan utvecklas som spelare. De har rensat i truppen och försöker göra en bättre säsong än den förra, säger Petter Hansson till Länstidningen.

SSK har ytterligare backplatser att tillsätta och det ryktas om i sammanhanget rutinerade namn på bordet.

Uppdragsport.se har tidigare skrivit om att Karlskronabacken Gustav Ahnelöv, enligt flera källor, ska vara på väg in i SSK men där har än så länge inget hänt.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.