Connect with us
Philip DeSimone. Här under sin tid i Finland.
Philip DeSimone. Här under sin tid i Finland.

Nyheter

SSK värvar amerikansk centerforward

SSK värvar 26-årige centern Phil DeSimone som närmast kommer från spel med finska Jokeriet. Amerikanen har tidigare erfarenhet från spel i farmarligan AHL.

SSK har varit på värvarstigen. Något som nu har gett resultat. På torsdagen presenterade klubben sitt nyförvärv – amerikanske centerforwarden Phil DeSimone.

DeSimone kommer närmast från finska SM-liigalaget Jokeriet där centern varit på try out men inte fått förlängt.

Totalt blev det tre poäng (1+2) på åtta matcher i Jokeriet.

– Det känns givetvis bra att ytterligare spetsa till truppen. Phil är en center med stark skridskoåkning som har en bra förmåga att bära med sig puck i anfallszon. Hans goda skridskoåkning och passningsspel gör att vi även kommer ha bra nytta av honom i spelvändningar. Vi tror att han kommer höja vår kvalitet på spelet med och utan puck, säger sportchefen och assisterande tränaren Per Nygårds.

Tidigare har DeSimone spelat i ECHL, där det blev fem poäng (3+2) på åtta matcher med Trenton Titans, och AHL, där det blev 19 poäng (9+10) på 44 matcher med Albany Devils säsongen 2012/2013. Säsongen innan, 2011/2012, bokfördes DeSimone för 33 poäng (14+19) på 76 matcher med Hamilton Bulldogs i AHL – det trots att laget var fast förankrat i botten.

Totalt har DeSimone noterats för 52 poäng (23+29) på 120 matcher i AHL, ligan precis under NHL, trots två säsonger i bottenlag.

Men nu väntar alltså spel i SSK.

– Jag har förstått att jag kommer till en klubb som har som mål att återta sin plats i SHL och jag kommer göra allt jag kan för att bidra till att vi klättrar i tabellen och krigar om en plats i den ligan i vår. Jag har inte spelat med några av killarna i laget sedan tidigare men jag har spelat mot Gregoire och Marto ända sedan innan juniortiden. Jag ser verkligen fram mot att bli en i laget och spela för SSK, säger DeSimone.

Enligt initierade bloggaren Mrmadhawk kostar övergången 600 000 kronor, för ett kontrakt säsongen ut, och SSK vann en dragkamp mot både Djurgården och Västerås.

DeSimone kommer inte att debutera mot Asplöven på lördag, utan debuten dröjer ytterligare. Detta på grund av Migrationsverkets behandlingstider för arbetstillstånd.

Se mål- och videoklipp med Phil DeSimone nedan.

13 kommentarer

13 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter