Connect with us

Nyheter

SSK värvar 21-årig landslagsmålvakt

Ny målvakt och ny back in i SSK.

SSK har värvat ett komplement till Alexander Sahlin i form av George Sörensen, 21. En dansk målvakt som närmast kommer från Almtuna där han varit tvåa bakom Brynäs-lånet Jonas Johansson.

18 matcher, 88,6% och en GAA på 2.79 blev det i hockeyallsvenskan i fjol för dansken.

– Jag ser verkligen fram mot att spela för en så traditionsrik klubb som SSK, det känns riktigt bra. Jag ser mig själv som en riktigt glad kille som alltid jobbar hårt för att hjälpa laget att vinna matcher. Alexander Sahlin är en riktigt bra målvakt och jag ser fram mot att tävla med honom och tillsammans göra det bästa för laget varje dag, säger Sörensen till SSK:s hemsida.

Sörensen har spelat i de danska landslagen sedan U17-åren, upp genom U18, U19 och U20, och fanns med i Danmarks VM-trupp förra säsongen.

– George är en målvakt som sitter inne med en väldig skicklighet och bra spelförståelse, han har bra rörlighet och är explosiv med ett attackerande spel mot pucken. Till den mixen tillkommer ett väldigt lugn i sitt spel. Han har visat att han verkligen är något att räkna med för framtiden och har gjort väldigt bra prestationer på den internationella scenen. Det känns otroligt härligt att vi får in en målvakt som tillsammans med Sahlin ska bilda det där målvaktsparet man ofta är väldigt beroende av när man ska framåt och uppåt, då krävs det också att man över tid har ett målvaktspar som peppar och konkurrerar med varandra. Med dessa två personligheter vet jag att de bästa förutsättningarna för detta finns, säger Mats Waltin i ett långt uttalande på SSK:s hemsida.

SSK värvar även väldigt rutinerade backen Jonas Liwing, 34, från Oskarshamn, vilket Uppdragsport.se avslöjade redan i går.

Nu är värvningen även officiell.

– I Jonas får vi in ytterligare en rutinerad back som står för trygghet och stabilitet i en bra mix att delta i det konstruktiva spelet tillsammans med det defensiva. Hans huvudsignum är just det konstruktiva samtidigt som han utstrålar ett lugn och stabilitet i spelet, den spelartypen blir väldigt viktig för oss tillsammans med den övriga backbesättningen, säger Mats Waltin.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter