Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK var intresserade av Jakobs – vad händer nu?

SSK försökte knyta till sig Jens Jakobs i januari – men forwarden valde i stället Djurgården. Frågan är var han spelar i höst.

Ytterforwarden Jens Jakobs, med nio säsonger i Mora bakom sig, flyttade till Leksand inför säsongen 2013/2014.

Men tiden i Leksand blev inte som planerat och efter åtta poäng (5+3) på 28 matcher i SHL gick Jakobs på lån till kvalseriejagande Djurgården i januari.

Väl på plats i huvudstaden blev det elva poäng (6+5) på 20 matcher i grundserien – och sedan klev Jakobs fram och blev en av Djurgårdens främsta spelare i kvalserien med sina 10 poäng (7+3) på 10 matcher.

Men blir det någon fortsättning i SHL med Djurgården?

Jakobs själv vill fortsätta i huvudstadsklubben, vilket han tydligt uttryckt i intervjuer. Det ska även finnas ett visst intresse från Djurgården, åtminstone tidigare. Men än så länge är inget kontrakt underskrivet och från och med 1 maj är han åter Leksands spelare – en klubb han har kontrakt med över nästa säsong.

Jakobs själv har tidigare sagt att han vägrar att återvända till Leksand. Leksand, å sin sida, sade under onsdagen att man kommer att frysa 29-åringens lön om han inte infinner sig hos klubben på måndag, enligt Dalarnas Tidningar.

Hårda bud, med andra ord.

Och frågan är hur soppan kommer att sluta.

Enligt säkra uppgifter till Uppdragsport.se valde Jakobs mellan ett playoffjagade SSK och ett kvalserieaspirerande Djurgården under de där dagarna i januari. Och det ska, enligt samma uppgifter, ha varit riktigt nära att han valde SSK.

– Ja. Han valde mellan SSK och Djurgården, säger en källa som vanligtvis är väldigt initierad.

Hur säker är du på att SSK var på Jakobs?

– Helt hundra!

SSK var med andra ord intresserade av Jens Jakobs tjänster.

Frågan är om man fortfarande är intresserade inför nästa säsong och om man har varit på honom. En faktor som kan spela in, och vara till SSK:s fördel om det inte blir något med Djurgården, är Jakobs vänskap med SSK-backen Peter Nolander.

Hur det än slutar lär vi få svar på frågor rörande Jens Jakobs framtid de kommande veckorna.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.