Connect with us

Nyheter

SSK var intresserade av Jakobs – vad händer nu?

SSK försökte knyta till sig Jens Jakobs i januari – men forwarden valde i stället Djurgården. Frågan är var han spelar i höst.

Ytterforwarden Jens Jakobs, med nio säsonger i Mora bakom sig, flyttade till Leksand inför säsongen 2013/2014.

Men tiden i Leksand blev inte som planerat och efter åtta poäng (5+3) på 28 matcher i SHL gick Jakobs på lån till kvalseriejagande Djurgården i januari.

Väl på plats i huvudstaden blev det elva poäng (6+5) på 20 matcher i grundserien – och sedan klev Jakobs fram och blev en av Djurgårdens främsta spelare i kvalserien med sina 10 poäng (7+3) på 10 matcher.

Men blir det någon fortsättning i SHL med Djurgården?

Jakobs själv vill fortsätta i huvudstadsklubben, vilket han tydligt uttryckt i intervjuer. Det ska även finnas ett visst intresse från Djurgården, åtminstone tidigare. Men än så länge är inget kontrakt underskrivet och från och med 1 maj är han åter Leksands spelare – en klubb han har kontrakt med över nästa säsong.

Jakobs själv har tidigare sagt att han vägrar att återvända till Leksand. Leksand, å sin sida, sade under onsdagen att man kommer att frysa 29-åringens lön om han inte infinner sig hos klubben på måndag, enligt Dalarnas Tidningar.

Hårda bud, med andra ord.

Och frågan är hur soppan kommer att sluta.

Enligt säkra uppgifter till Uppdragsport.se valde Jakobs mellan ett playoffjagade SSK och ett kvalserieaspirerande Djurgården under de där dagarna i januari. Och det ska, enligt samma uppgifter, ha varit riktigt nära att han valde SSK.

– Ja. Han valde mellan SSK och Djurgården, säger en källa som vanligtvis är väldigt initierad.

Hur säker är du på att SSK var på Jakobs?

– Helt hundra!

SSK var med andra ord intresserade av Jens Jakobs tjänster.

Frågan är om man fortfarande är intresserade inför nästa säsong och om man har varit på honom. En faktor som kan spela in, och vara till SSK:s fördel om det inte blir något med Djurgården, är Jakobs vänskap med SSK-backen Peter Nolander.

Hur det än slutar lär vi få svar på frågor rörande Jens Jakobs framtid de kommande veckorna.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter