Connect with us

Hi, what are you looking for?

Matchrapport

SSK över strecket efter bortavinst mot Oskarshamn

Efter tre poäng borta mot Oskarshamn passerar SSK nu Björklöven och klättrar upp ovanför det hemska kvalseriestrecket. Stor matchhjälte blev William Nylander som gjorde hattrick.

William Nylander med målgest. Foto: Richard Himberg.
William Nylander med målgest. Foto: Richard Himberg.

SSK är, under ledning av Andreas Johansson, alltjämt obesegrade under ordinarie tid.

På lördagen noterades man för in fjärde raka poängmatch när man besegrade Oskarshamn med 4-3 i en svängig och underhållande nagelbitarmatch.

Första perioden började jämnt med två lag som kände på varandra. Men det dröjde inte länge innan 0-1 var ett faktum efter att kedjan med Nylander, Fröberg och Pastrnak i sitt blott andra byte för matchen gjorde mål. Ett snyggt sådant – dessutom. Fröberg slog en öppnande passning till William Nylander som plötsligt befann sig fri med målvakten. Med sig hade han dessutom Pastrnak, och efter att de två ungtupparna snyggt passat varandra var det bara för Nylander att lägga pucken i det öppna målet.

Perioden fortlöpte som den inleddes. Spelet böljade och lagen bytte målchanser. Men när gallerkedjan hoppade in på isen igen small det direkt. Och återigen var det Nylander som kunde smälla upp pucken i nättaket – och återigen var det Pastrnak som stod för en fantastisk assist.

Innan den första perioden var slut hann även Robin Press smälla in 0-3 i powerplay.

Om den första perioden – åtminstone ur SSK-ögon sett – var underhållande, ja, då var den andra det motsatta.

Södertälje inledde svagt och Oskarshamn skapade ett par riktigt farliga målchanser, men Sebastian Idoff stod pall. Andreas Johansson reagerade direkt och tog timeout efter bara fem minuter spel – och det gav resultat.

SSK spelade omedelbart upp sig och skapade ett par farliga målchanser medan Oskarshamn hade svårt att komma till läge. Och så fortsatte det. Minut efter minut passerade och just när SSK-spelarna började se fram emot en bekväm 3-0-ledning till pausvilan hände det: Ari Piispanen fick efter ett bra IKO-uppspel till slut öppet mål och och kunde retsamt trycka in den för Oskarshamn så viktiga reduceringen när bara två minuter återstod av perioden.

Det hade bara gått fyra minuter av den tredje perioden när Oskarshamn gjorde ytterligare en reducering till 2-3 genom David Rodman, och frågan var om SSK skulle kunna hålla undan från Oskarshamns forcering.

Men matchens stjärna, den blott 17 år gamle William Nylander ville annat och gjorde istället sitt tredje mål för matchen och 2-4 när han från sarghörnet tryckte sig in på målet, rundande Stefan Steen och satte det viktiga målet.

Men den svängiga perioden fortsatte som den började och bara tre minuter efter SSK-målet prickade Ari Piispanen in sitt andra mål för matchen. 3-4 på tavlan. Skulle SSK hålla ut?

Jajamensan! SSK stängde igen ytorna, spelade defensivt och kunde till slut vinna matchen.

I och med segern klättrar SSK nu förbi Björklöven och lämnar för första gången på två månader sin placering under det negativa kvalstrecket.

INTERVJU: Andreas Johansson efter matchen: ”Killarna ska ha all heder”

7 kommentarer

7 kommentarer

  1. Profilbild

    Magdalena Lena Stafström

    11 januari, 2014 at 6:08 e m

    Heeja SSK VAANNN O nu är dom klättrat över första strecket en bra början !

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.