Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK uppges vara intresserade av Björklövenforward – och det är inte helt ologiskt

Lucas Sandström sonderar marknaden inför nästa säsong. Och SSK uppges vara en av intressenterna.

Lucas Sandström, här i Björklöven.
Lucas Sandström, här i Björklöven.

”Komplett trupp”, löd status i samband med att SSK fick hem Nicklas Grossmann tidigare i veckan.

Det betyder att SSK just nu har 14 forwards, inklusive try out-spelarna Sabastian Manberg och Hampus Olsson, samt sju backar, inklusive Sebastian Owuya som också är i klubben på provspel. Den sista och åttonde backplatsen hålls tills vidare öppen för spelare från J20-laget.

Däremot är det inte helt säkert att Manberg och Olsson får kontrakt, och därmed kan det finnas öppningar på forwardsidan.

Och tydligen ska den aggressive, energiske höger- och vänsterforwarden Lucas Sandström, tidigare Björklöven, vara ett namn för SSK, enligt den initierade sajten VIKFanCentral.se som bevakar Västerås och alltid har på fötterna.

”Fagerstasonen ska dock vänta och se vad som kommer upp utomlands först. Lag i Mellaneuropa tar enligt uppgift referenser på 27-åringen”, skriver sajten.

En inte helt ologisk värvning av SSK om så skulle bli fallet.

Lucas Sandström tränades av Mats Waltin i Björklöven 2014/2015, och har varit en av Björklövens främsta offensiva spelare de fyra senaste säsongerna. Den poängmässigt bästa säsongen hade dock Lucas Sandström i Asplöven 2012/2013, då det blev 36 poäng, 16+20, på 52 matcher i grundserien.

Det finns dessutom en ytterligare, och kanske ännu mer positiv, koppling i form av Andreas Appelgren. Den tidigare tränaren i Leksand och sportchefen Västerås som numera ingår i SSK:s så kallade ”sportråd” vars uppgift är att just värva rätt pusselbitar till Södertälje.

Som huvudtränare hade Appelgren Sandström i Leksand där han spelade 40 hockeyallsvenska matcher 2011/2012. En säsong då Leksand kvalade till SHL – då med tunga namn som Filip Forsberg, Johan Ryno, Mark Hurtubise, Ken Andre Olimb, Michael Raffl, Martin Janolhs, Jon Knuts och Pelle Prestberg i laget.

Till saken hör att Appelgren, enligt uppgifter, ska ha gillat Lucas Sandström väldigt mycket och att den 27-årige forwarden i vintras uppgavs vara klar för Västerås, där Appelgren då var sportchef, inför nästa säsong – men att det (antagligen) föll på att laget blev degraderat till Hockeyettan.

SSK nästa? Det får tiden utvisa. Men det vore helt klart en intressant, och logisk, pusselbit.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.