Connect with us
Åkers ishall.
Åkers ishall.

Match

SSK tog fjärde raka segern mot Almtuna

Adam Hansen belönades med ett a-lagskontrakt på torsdagen – och tackade genom att göra mål i segermatchen mot Almtuna. Jason Gregoire noterades dessutom för sitt sjunde mål på fyra matcher.

Precis som i tidigare träningsmatcher kom SSK till spel utan en rad spelare. Saknades gjorde Mario Trabucco, Jesper Frödén, Emil Billberg, Jesper Thörnberg, Fredrik Sonntag, samt Robin Press som är iväg på landslagsuppdrag med Småkronorna.

Men det stoppade inte laget nämnvärt i Åkers ishall.

SSK gick tämligen enkelt upp i en 2-0-ledning i den första perioden efter mål av David Pastrnak – som för övrigt var pigg matchen igenom, ja han var överallt – och nyblivne a-lagsspelaren Adam Hansen som därmed fick kröna sitt första seniorkontrakt med ett mål.

Slarv ledde emellertid till att Almtuna, med två billiga mål, lyckades reducera till 2-1 redan i första perioden, och sedermera kvittera till 2-2 i den andra perioden. Och ja, om den första perioden visade på bra spel och spelglädje hos SSK-spelarna – i synnerhet i numerärt överläge, där pucken gick som på räls mellan bladen – så var den andra perioden desto sämre och sönderblåst. Och den tredje likaså, då Almtunas press mot SSK var mer eller mindre konstant.

Efter Jonas Engströms 3-2-mål lyckades Almtuna kvittera ännu en gång, även det efter ett tveksamt målvaktsingripande av Niklas Lundström, och matchen gick till fem minuters förlängning.

Och då kom det. Jason Gregoires vackra soloåkning från egen zon och efterföljande 4-3-mål som betydde att SSK gick segrande ur matchen. Segern innebar att SSK därmed vann sin fjärde raka match på försäsongen. Värt att notera är att Jason Gregoire noterades för sitt totalt sjunde mål på fyra matcher.

I det stora hela var skillnaden mellan lagen farten. När SSK växlade upp tempot hängde Almtuna helt enkelt inte med. Men efter den fina inledningen i första perioden mattades SSK stundtals av och slarv bjöd in Almtuna i matchen. Mängden utvisningar gjorde inte saken bättre.

Läs gärna Sebastian Idoffs egna matchrapport här.

MÅLSKYTTARNA:

1-0 David Pastrnák
(J. Engström, R. Carlsson)
2-0 Adam Hansen
(S. Bengtsson, J. Andersson)
3-2 Jonas Engström
(D. Pastrnák, J. Gregoire)
4-3 Jason Gregoire

4 kommentarer

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Match