Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

SSK tog fjärde raka segern mot Almtuna

Adam Hansen belönades med ett a-lagskontrakt på torsdagen – och tackade genom att göra mål i segermatchen mot Almtuna. Jason Gregoire noterades dessutom för sitt sjunde mål på fyra matcher.

Åkers ishall.
Åkers ishall.

Precis som i tidigare träningsmatcher kom SSK till spel utan en rad spelare. Saknades gjorde Mario Trabucco, Jesper Frödén, Emil Billberg, Jesper Thörnberg, Fredrik Sonntag, samt Robin Press som är iväg på landslagsuppdrag med Småkronorna.

Men det stoppade inte laget nämnvärt i Åkers ishall.

SSK gick tämligen enkelt upp i en 2-0-ledning i den första perioden efter mål av David Pastrnak – som för övrigt var pigg matchen igenom, ja han var överallt – och nyblivne a-lagsspelaren Adam Hansen som därmed fick kröna sitt första seniorkontrakt med ett mål.

Slarv ledde emellertid till att Almtuna, med två billiga mål, lyckades reducera till 2-1 redan i första perioden, och sedermera kvittera till 2-2 i den andra perioden. Och ja, om den första perioden visade på bra spel och spelglädje hos SSK-spelarna – i synnerhet i numerärt överläge, där pucken gick som på räls mellan bladen – så var den andra perioden desto sämre och sönderblåst. Och den tredje likaså, då Almtunas press mot SSK var mer eller mindre konstant.

Efter Jonas Engströms 3-2-mål lyckades Almtuna kvittera ännu en gång, även det efter ett tveksamt målvaktsingripande av Niklas Lundström, och matchen gick till fem minuters förlängning.

Och då kom det. Jason Gregoires vackra soloåkning från egen zon och efterföljande 4-3-mål som betydde att SSK gick segrande ur matchen. Segern innebar att SSK därmed vann sin fjärde raka match på försäsongen. Värt att notera är att Jason Gregoire noterades för sitt totalt sjunde mål på fyra matcher.

I det stora hela var skillnaden mellan lagen farten. När SSK växlade upp tempot hängde Almtuna helt enkelt inte med. Men efter den fina inledningen i första perioden mattades SSK stundtals av och slarv bjöd in Almtuna i matchen. Mängden utvisningar gjorde inte saken bättre.

Läs gärna Sebastian Idoffs egna matchrapport här.

MÅLSKYTTARNA:

1-0 David Pastrnák
(J. Engström, R. Carlsson)
2-0 Adam Hansen
(S. Bengtsson, J. Andersson)
3-2 Jonas Engström
(D. Pastrnák, J. Gregoire)
4-3 Jason Gregoire

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Profilbild

    Bigdan

    30 augusti, 2013 at 12:19 f m

    När uppdateras poängligan? :)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.